Alper Cugun

Alper spreekt Engels, Nederlands

Onderwerpen: Data Visualisation, Games, Gamification

Services: Presentatie, Workshop

Meer info: LinkedIn, Website, Twitter,

Aanvraag expert

Alper Cugun

Alper Cugun

Alper Cugun M.Sc. (1981) is ontwerper, techneut, publicist en early adopter en woont in Berlijn en in Amsterdam. Hij zat bij de eerste tien Twitteraars in Nederland en is continu bezig om de nieuwste en beste dingen online te vinden of te maken. Alper is nu intendant van data-visualisatie-bureau Monster Swell, CTO van spelstudio Hubbub en zit in het bestuur van Hack de Overheid.

Na zijn studie Media en Kennistechnologie van de Technische Universiteit van Delft, begon hij de collectieve donatie-startup TipiT, dat een significante bijdrage leverde aan onder andere Wikileaks.

Hij heeft Foursquare direct na de lancering in Austin naar Amsterdam gehaald, als eerste stad buiten de VS (NOS radio en tv). En met een verkenning van physical computing heeft hij ook Music Hack Day Amsterdam gewonnen.

Alper’s expertises zijn:

Games – Alper maakt spellen met Hubbub voor sociale en organisatie-verandering. Zonder te vervallen in het gemakzuchtige ‘gamification’, door te weten waar je games wel én niet kunt inzetten, kun je doelen bereiken en organisaties verder helpen. Naast zijn kennis uit de praktijk publiceert Alper ook onregelmatig in nrc.next met een brede blik op computerspellen.

Data – Met zijn bureau Monster Swell is Alper actief op het gebied van data-visualisatie, data-journalistiek, statistische analyse, data science en alle andere dingen die te maken hebben met data, algoritmes, internet en interactie. Alper heeft over data-visualisatie ook les gegeven aan ontwerpers op de Willem de Kooning-akademie en geeft nu ook regelmatig les in programmeren aan beginners en gevorderden.

Innovatie – Als bestuur van Hack de Overheid strijdt Alper voor een open overheid waar open data de brandstof is waarmee makers de samenleving voor iedereen verbeteren. Alper organiseert bij Hack de Overheid hackathons en app contests (WNL Avondspits radio) zoals Apps for Amsterdam en zorgt daarmee dat Nederland bij de Europese top hoort.

Hij sprak eerder op o.a. Reboot, Mobile Monday en What Design Can Do, NEXT Berlin


Alper tijdens NEXT Berlin over games en liefde:

In Helsinki tijdens de World Design Capital over Apps:

Tijdens Ignite Amsterdam:

Op CHI sparks over het maken van een serious game:

Booking request

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.