Crowdfunding, werkt dat?

Terwijl ik dit schrijf heb ik zojuist via Kickstarter geïnvesteerd in het project van Justus Bruns: Time Square to Art Square. Dit is het project waarmee hij voor één dag de reclame op Time Square zal vervangen door kunst.

Crowdfunding werkt, en niet alleen voor initiatieven zonder winstoogmerk. Ook veel commerciële initiatieven en zelfs overheidsprojecten worden tegenwoordig op deze manier gefinancierd: van een horloge gebaseerd op de iPod Nano tot de presidentscampagne van Obama. Door het bereik van het web, de eenvoud van betalen via internet en door social media wordt dit allemaal steeds makkelijker gemaakt.

Erwin Blom, auteur van het in 2010 verschenen Handbook Communities, schreef er een boek over: Crowdfunding. Het is weer een basiswerk geworden. Met veel voorbeelden legt hij uit dat crowdfunding niet alleen een goed financieringsinstrument is, maar dat het ook een belangrijke rol kan spelen bij marktonderzoek, productontwikkeling, marketing, klantenbinding en verkoop.

Hoe? Dat lees je natuurlijk in het boek, dat vandaag gelanceerd zal worden bij Top Names on Stage. The Next Speaker mag deze keer vijf exemplaren weg geven (we voelen ons soms net Oprah!). Stuur ons een mail en maak kans op dit boek. Wil je dat Erwin er zelf over komt vertellen? Dan kan je ons uiteraard ook een mail sturen.