Crowdfunding

Crowdfunding is waarschijnlijk het meest bekend van de fondsenwervingen voor
liefdadigheidsinstellingen. Door social media, communities en de mogelijkheid van microbetalingen maakt crowdfunding een enorme groei door en er bestaan inmiddels meer verschillende vormen. Bijvoorbeeld crowdfunding in de vorm van leningen (zoals bij KIVA) in de vorm van sponsorship (zoals
bij The one Million Dollar Homepage) of in de vorm van investeringen (Kickstarter). Ook is het voor bedrijven een manier om vooraf klanten aan zich te binden als de opstartkosten hoog zijn (de e-snoek).

Crowdfunding is hip (en hype). Maar wat is crowdfunding nu precies? Wat bepaalt het succes van dit fenomeen? Wat zijn de succesverhalen en wat werkt minder goed? En (hoe) kan het in jouw organisatie toegepast worden?

The Next Speaker vertegenwoordigt verschillende experts op het gebied van crowdfunding zoals ervaringsdeskundingen Pim Betist Africa Unsigned) en Valentine van der Lande(TenPages), of Ronald Kleverlaan (oprichter van de Crowdfunding Roundtable) en [15]Erwin Blom (Fast Moving Targets). Geïnteresseerd? Bel ons en wij zoeken de expert die je organisatie verder helpt.