De business romanticus

Tim Leberecht De Business Romanticus

Organisaties zijn zich steeds meer gaan richten op het formaliseren, optimaliseren en automatiseren. Hierdoor voelen werknemers zich een klein radartje in een groter geheel,zonder echte verantwoordelijkheden. Met als resultaat dat 80% van de werknemers in Nederland niet gemotiveerd is op het werk en dat creativiteit en eigen initiatief ver te zoeken is.

Volgens Tim Leberecht, schrijver van het boek The Business Romantic: Give Everything, Quantify Nothing, and Create Something Greater Than Yourself, is het tijd voor een nieuwe romantiek, en dit gaat dus niet (specifiek) over liefde op de werkvloer, maar over een beweging die vergelijken is met de Romantische periode die eind achttiende eeuw ontstond als tegenreactie op het rationalisme van de Verlichting.

In plaats van kwantificatie en controle, moet de emotie en de menselijkheid weer terug komen in het bedrijf. Mensen moeten zich weer verantwoordelijk voelen voor de organisatie en het gevoel hebben dat ze verschil kunnen maken. Alleen dan voelen ook de klanten zich weer betrokken. Dat betekent overigens niet alleen maar rozegeur en maneschijn: werknemers moeten ook buiten hun grenzen denken en risico’s en verantwoordelijkheid nemen. Een beetje lijden.. dat hoorde er ook bij in de Romantiek.

Tim geeft workshops en lezingen en is regelmatig in Nederland in de komende periode. (Voor de snelle beslissers: tussen 20 juni en 5 juli al!).

Bel of mail ons even voor een gedetailleerde beschrijving van zijn workshop en voor zijn beschikbaarheid!

Zie ook het artikel in NRC Next.

Zijn boek is nu ook in het Nederlands verkrijgbaar