De kracht van communities

De kracht van communities

Erwin Blom gaat (weer) on tour!

Internetspecialist Erwin Blom (nu The Crowds, voorheen VPRO) trekt in november en december het land door met een presentatie over de kracht van communities. Blom heeft speciaal voor dit project een veertigtal interviews gedaan met kopstukken uit de wereld van social media. Onder de noemer ‘(Hoe) Communities werken / Social media in de praktijk’ laat hij aan de hand van ‘best practices’ en interviews met hoofdrolspelers van succesvolle communities zien hoe organisaties en bedrijven de kracht van het publiek kunnen gebruiken bij productontwikkeling, marketing, verkoop, kennisdeling en klantenbinding.

De inspirerende voorbeelden en het overzicht van de huidige stand van zaken kunnen een bron van informatie voor ieder bedrijf of individu zijn dat interesse heeft in het (beter) inzetten van social media. In woord en beeld combineert Blom elementen van een documentaire met een presentatie. Kopstukken komen aan het woord, praktijkervaringen passeren de revu. Kansen, voorwaarden. Met aandacht voor onder meer Viva en 3VOOR12, Hyves en Startpagina, Tomtom en Sanoma, Vangstenregistratie en Pocketinfo.

Voor wie is de presentatie interessant?

* Media. Van blad tot zender tot site.
* Overheid. Van gemeente tot onderwijs.
* Bedrijfsleven. Van multinational tot niche product.
* Maatschappelijke organisaties. Van ziekenhuis tot belangenvereniging.

Wie internet belangrijk vindt, kan niet om de kracht van social media heen. Wie het optimale uit zijn publiek wil halen evenmin. In ‘(Hoe) Communities werken / Social media in de praktijk’ zowel aandacht voor externe communities als de mogelijkheden die social media biedt om de interne communicatie en kennisdeling te verbeteren.

Blom heeft er speciaal voor gekozen om in een beperkte periode deze presentatie te houden. “Ik kom uit de muziek en daar brengt een band jaarlijks een album uit waar dan een toernee bij hoort. Toen ik in een band speelde had ik mijn eigen nummers op een gegeven moment ook wel gehoord. Om datzelfde te voorkomen hou ik mijn verhaal alleen in november en december. Voor volgend jaar bereid ik dan een nieuwe presentatie voor! Oftewel: voor mij is dit ‘Blom on tour’.

Door deze opzet is er een beperkt aantal boekingen mogelijk. Boek De Kracht van Communities nu.

Erwin Blom is een wiki over dit onderwerp gestart. Doe mee, schrijf mee!