Digitale lichaamstaal

Borre Akkersdijk

Wearable technologie wordt steeds meer geïntegreerd in het dagelijks leven. Door sensoren in textiel op te nemen, kan slimme mode worden gecreëerd die gebruikersreacties kan registreren en kan communiceren met de omgeving. Ook op events! Borre Akkersdijk, bekend van de BB suit, doet samen met het Centrum voor Wiskunde en Informatica onderzoek naar sensortechnologie op het lichaam.

Hoe onderzoek je dat? Tijdens je eerste presentatie over dit onderwerp natuurlijk! Tijdens Borre’s presentatie bij CWI in bedrijf kreeg het publiek sensoren opgeplakt waarmee gemeten werd hoe de mensen reageerden op de spreker, wat continu werd vertoond tijdens de presentatie. Tegelijkertijd werd er gemeten hoe Borre op het publiek reageerde en ook dat werd op het scherm getoond.

Borre Akkersdijk

Om het extra spannend te maken werden de metingen vertaald naar ballonnen die omhoog stegen als het publiek betrokken en geïnteresseerd was en naar beneden gingen als de aandacht wegzakte… met op de grond rechtop staande spelden.

Borre Akkersdijk

De presentatie was dus meteen de eerste stap in het onderzoek dat gezamenlijk door Borre en het CWI opgezet wordt. Een interessant experiment op het gebied van wearable technology – of wellicht een nieuwe trend bij events?