Aaron Mirck

Aaron speaks Nederlands

Topics: Artificiële Intelligentie, Ethiek

Services: Keynote, Quiz

More info: LinkedIn, Website, Twitter,

Booking request

Aaron Mirck

Aaron Mirck

Aaron Mirck spreker
Aaron Mirck is publicist, schrijver en spreker over technologie. Hij geeft regelmatig lezingen over technologie en publiceert opiniestukken in onder meer NRC, het Parool en de Telegraaf. Ook schrijft hij voor HP/De Tijd over technologie.

Eerder werkte hij als journalist, als tekstschrijver voor tech-bedrijven en als CEO/co-founder van tech-startup Presscloud. Hij publiceerde een dichtbundel over technologie: Dit algoritme deugt niet en een managementboek: Alles wat pr-bureaus je niet vertellen. In november komt Niet appen tijdens het eten uit, een moderne etiquette-gids.

Aaron geeft regelmatig presentaties, keynotes en gastcolleges over (bewuster omgaan met) technologie. Een van die lezingen is een keynote over digitale etiquette, waarin de bezoekers van jouw event de moderne etiquette regels leren – op een leuke, interactieve en speelse manier. Het is mogelijk om de etiquette-talk te verzorgen in de vorm van een quiz. Dat zorgt voor een fijne afwisseling tijdens een programma met veel zwaardere thema’s. Ook gebruikt hij AI om de inhoud van conferenties en events op een inhoudelijke en lichtvoetige manier samen te vatten.

Aaron Mirck spreker

Master your workweek

Wie met een computer of smartphone werkt, ervaart dagelijks hoe lastig het is om de aandacht te bewaken: tijdens onze werkdag worden we afgeleid door talloze berichten, appjes en mailtjes. Vaak komen we daardoor niet toe aan ons eigenlijke werk, wat onnodig lange dagen en stress veroorzaakt. En dat gaat ten koste van de productiviteit.

Een organisatie die de aandacht goed weet te bewaken kan langer (duurzamer) in de race te blijven, is sneller (productiever) en werkt slimmer (creatiever, innovatiever). En ook op individueel niveau is dit belangrijk: wie zijn of haar aandacht weet te managen, is creatiever, productiever, gelukkiger, innovatiever en valt minder snel uit.

In deze lezing leer je hoe je minder snel afgeleid raakt en meer tijd besteed aan belangrijk werk en dus meer gedaan krijgt in minder tijd. Je leert slimmer met je mail om te gaan, een betere focus te hebben, prioriteiten te stellen en slimmer met je tijd en je agenda om te gaan.

Laat je event samenvatten door AI

Een samenvatting aan het eind van je event is leuk en handig. Maar ook lastig om te maken. Gelukkig kan je hier technologie voor inzetten. Onder toeziend oog van Aaron Mirck gaat de computer aan het werk en aan het einde van het event zal Aaron het resultaat voorlezen, al dan niet in dichtvorm.

Keynote moderne etiquette

Technologie heeft de manier waarop we met elkaar omgaan veranderd. Tijd voor nieuwe etiquette regels dus, want hoe heurt het eigenlijk online? In deze keynote leren de bezoekers van jouw event de moderne etiquette regels – op een leuke, interactieve en speelse manier.

Wat te doen als je kind tien uur schermtijd heeft per dag? Is het oké om een date uitgebreid te googlen? Hoe wijs je collega’s op de online etiquette? Hoe reageer je als er in de familie-app een complottheorie wordt gedeeld? Is het handig om al je kwaaltjes te googlen? Wat als je vrienden jou – of hun kinderen – steeds ongevraagd taggen op social media?

Moderne etiquette op de werkvloer
Wil je liever een keynote die toegespitst is op de zakelijke omgangsvormen? Dat kan ook! Want hoe heurt het eigenlijk online op het werk? Bij veel bedrijven werken digital nomads, die locatie-onafhankelijk werken. Hoe voorkom je als digital nomad dat je collega’s jaloers worden op je avonturen? Als je baas of collega op zondag een appje of mailtje stuurt, hoor je dan dezelfde dag te reageren? Wat is er met LinkedIn gebeurd, dat steeds minder op een zakelijk netwerk en steeds meer op een prikbord voor zelf-felicitaties lijkt? En hoe zeg je gedag op een druk-bezochte Zoom-call?

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.