Arnoud Engelfriet

Booking request

Arnoud Engelfriet

Arnoud Engelfriet

arnoud-engelfriet-2013

Arnoud Engelfriet (1974) is ICT-jurist en blogger, gespecialiseerd in internetrecht waar hij zich al sinds 1993 mee bezighoudt. Hij werkt als partner bij juridisch adviesbureau ICTRecht. Hij blogt dagelijks over internetrecht en publiceerde onder meer de boeken De wet op internet, het Handboek ICT-contracten, de Algemene Verordening Gegevensbescherming, artikelsgewijs commentaar en Praktijkboek AVG Compliance.

Binnen ICTRecht is Arnoud onder meer opleidingsdirecteur van de ICTRecht Academy. Tevens is hij oprichter van juridisch automatiseerder JuriBlox en ontwikkelaar van legal tech Artificial Intelligence NDA Lynn. Naast zijn werk bij ICTRecht is Arnoud parttime docent aan de Vrije Universiteit.

Tijdens zijn studie informatica (1993-1999) raakte Arnoud geïnteresseerd in de relatie tussen internet en recht. Hij beheerde o.a. een FAQ over PGP, encryptiesoftware waar allerlei juridische problemen aan kleefden. Mede naar aanleiding van kamervragen over aanbieden van het Anarchist Cookbook tijdens zijn voorzitterschap van computervereniging MCGV Stack in 1996 schreef hij met twee collega-studenten het rapport JUR, een analyse van aansprakelijkheid, computercriminaliteit en privacy-problemen voor internetproviders zoals de vereniging.

In december 2001 begon hij de website Ius mentis met uitleg over intellectueel eigendom. Van de oorspronkelijke twaalf artikelen is de site ondertussen gegroeid naar meer dan 350 in het Nederlands en Engels. In april 2007 werd de site uitgebreid met Arnoud’s dagelijkse weblog over internetrecht, dat nu zo’n 30.000 lezers per maand trekt.

Ius Mentis begon als een hobby naast zijn werk als octrooigemachtigde en IP Counsel bij Philips. De hobby inspireerde hem ook tot een avondstudie rechten die hij afsloot met een master informatierecht bij het Instituut voor Informatierecht in Amsterdam. In 2008 maakte Arnoud van zijn hobby zijn werk: hij stapte over naar juridisch adviesbureau ICTRecht. Hij zoekt nu wel een nieuwe hobby.

Arnoud spreekt over alle facetten van internetrecht, van online privacy tot computervredebreuk en van achterhaald auteursrecht tot vrije meningsuiting op weblogs.

Feedback van de zaal op lezing Arnoud Engelfriet bij Info Support

“Erg leuke sessie, fantastisch gepresenteerd, kennis van zowel juridisch als IT. Top!”
“Heel boeiend. ICTrecht met een goede knipoog naar de praktijk.”
“Goed zicht op vragen uit de zaal. Complimenten.”
“Past lengte presentatie aan nav meer/minder interactie.”
“Leuke vlotte presentatie. Goede afwisseling tussen plaatjes en tekst.”
“Leuke voorbeelden en duidelijke antwoorden op gestelde vragen.”
“Leuk om weer eens een externe partij te zien presenteren over een zeer actueel onderwerp.”

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.