Bas van der Lans

Bas spreekt Engels, Nederlands

Onderwerpen: Entrepreneurship, Social Media

Services: Brainstorm, Keynote, Panel, Presentatie

Meer info: LinkedIn, Website, Twitter,

Aanvraag expert

Bas van der Lans

Bas van der Lans

Bas van der Lans

Bas van der Lans (1988) is de oprichter van webbureau ‘Van Ons en auteur van het Handboek voor Digitale Slagkracht.

Bas was 18 toen hij in 2006 samen met zijn compagnon Robert van Eekhout ‘Van Ons’ oprichtte. Inmiddels bouwen ze met 25 man websites voor tv-programma’s, goede doelen (zoals Proefdiervrij en Bits of Freedom) en MKB’ers. De WordPress specialist groeide in 10 jaar uit tot één van de grote spelers in het werkveld met klanten als Marktplaats, KNVB/Sligro en Joolz.

In 2017 verscheen Bas ‘Handboek voor Digitale Slagkracht’, waarin hij MKB’ers van advies voorziet om meer omzet te genereren in het digitale tijdperk. Op het Ministerie van Economische zaken is het Handboek van Digitale Slagkracht niet onopgemerkt gebleven. Staatssecretaris Mona Keijzer haalt het boek aan in haar speech voor MKB Nederland. Daarnaast resulteerde het in een uitnodiging voor een rondetafelgesprek over Digitalisering in Nederland.

Van Ons heeft een sterke relatie met de Hogeschool van Amsterdam, Bas gelooft in de wisselwerking tussen bedrijfsleven en opleiding: het zorgt er voor dat studenten direct integreren in het werkveld. Bas geeft college bij onder andere de opleiding Communicatie en Multimedia Design. Daarnaast heeft hij een Masterclass Digitale Slagkracht ontwikkeld waarbij hij bedrijven helpt om meer omzet online te genereren.

Digitale Slagkracht: van Visitekaartje tot Verkoopmachine
In welke branche je ook zit, oriëntatie voor bijna iedere aankoop – B2B, B2C én nieuwe job – start digitaal. Ben je daar niet waardevol? Dan is de kans groot dat deze potentiële klant niet voor jou kiest. Daarnaast zullen bestaande klanten niet vanzelfsprekend voor je blijven kiezen.

Digitaal waardevol en zichtbaar zijn is niet moeilijk, maar het goed doen is wel veel werk en het vergt kennis over de mogelijkheden. De masterclass ‘Digitale Slagkracht’ van de schrijvers van het Handboek voor Digitale Slagkracht wijst je in de jungle van opties. Het is een waardevolle introductie in alles wat ertoe doet in het digitale tijdperk. Daarna kan je in jouw tempo aan de slag met jouw Digitale Slagkracht.

Bas van der Lans bij 7Digits, februari 2018

Bas van der Lans bij Exact, december 2017.

Bas van der Lans bij CMC Live Events, februari 2015

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.