Borre Akkersdijk

Aanvraag expert

Borre Akkersdijk

Borre Akkersdijk

Borre-Akkersdijk1

Met het etiket ‘modeontwerper’ doe je Borre Akkersdijk (1985) tekort. Akkersdijk, die in 2009 afstudeerde aan Design Academy Eindhoven, is een conceptueel ontwerper die de mogelijkheden met materiaal en de grenzen van techniek verkent. Zet hem naast een machine, geef hem stof: Akkersdijk assembleert en verrast. Met zijn eigen label, BYBORRE, ontwikkelt hij ontwerpen die in de rijke traditie van haute couture passen.

Textiel Innovatie Studio
Borre is de ook oprichter van LAB BYBORRE, een design studio dat het textiel van de toekomst maakt. Textiel zal het nieuwe platform worden dat met de digitale wereld kan communiceren, voortbouwend op de technologie die ontwikkeld is voor oa Virtual Reality en Mobile. Textiel kan een interface creëren die onzichtbaar, beweeglijk en intuïtief is, waarmee het weer een laag weg haalt tussen mensen en computers. Borre innoveert door te experimenteren met patronen, stoffen en ingewerkte sensoren. Het Lab wordt nu uitgebouwd om de grenzen van de textielinnovatie te pushen – naar waar de digitale wereld en de fysieke wereld één worden!

BB suit
Voor de SXSW conferentie ontwierp hij samen met de Technische Universiteit Delft, 22Tracks, CRISP en Daan Spangenberg het BB suit: een pak met GPS tracking, een WIFI Hotspot en een music library.

Borre-Akkersdijk2

3D-breitechniek
In 2011 wist hij tijdens de Parijse modeweek de aandacht op zich te vestigen met een eerste collectie die volledig bestond uit breiwerk. Voor het maken van jassen, capes, sjaals en dekens in dik gevoerde stoffen, bedacht hij een innovatieve 3D-breitechniek met behulp van een rondbreimachine die oorspronkelijk werd gebruikt voor het produceren van het textiel voor matrassen. In 2012 ontving hij de MINI Young Designer Award.

BorreAkkersdijk3

Van hier tot Tokio
Al op jonge leeftijd verwierf Akkersdijk zich de reputatie van origineel en gedurfd ontwerper. Dat resulteerde in een dienstverband bij Lidewij Edelkoort in Parijs, samenwerkingen met Maarten Baas en Louis Vuitton, en opdrachtgevers als Moncler en Nike. Een aanbod van Issey Miyaki sloeg hij af om verder te kunnen werken aan zijn eigen label BYBORRE. Het bracht hem in recentelijk tot in Austin, Peking en Tokio. Akkersdijk woont en werkt in Amsterdam, Nederland.

The Experiment by ByBorre X CWI from Byborre on Vimeo.

BorreBBSuitmedium

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.