Christina Caljé

Booking request

Christina Caljé

Christina Caljé

Christina Calje

Christina Caljé, geboren en getogen in New York City is startup founder en investeerder. Ze was eerder executive director bij Goldman Sachs en oprichter van Autheos. Ze is een doorgewinterde ondernemer in de financiële en technologische sectoren en heeft bedrijven opgezet in New York, Londen en Amsterdam.

Ze heeft talloze onderscheidingen gewonnen, waaronder onderscheidingen van EU top 50 als ‘Top Woman Entrepreneur’, van Inspiring Fifty als een van de meest inspirerende vrouwen in tech van Nederland en van Women In Tech als ‘Global Leader’. Ze wordt regelmatig door bedrijfs-, overheids- en academische instellingen gevraagd vanwege haar expertise rondom thema’s als ondernemerschap, AI en de ‘economy of giving back’.

Na de overname van haar videomarketingbedrijf (Autheos) in 2021, verplaatste Christina haar focus naar investeringen, en met name naar de financieringskloof van ondervertegenwoordigde founders van technologie bedrijven in Europa. Ze werkt samen met overheidsinstanties en durfkapitalisten en is medeoprichter van de Impact Investor Group.

Daarnaast heeft Christina meer dan 40 startups direct begeleid, investeert ze wereldwijd als business angel en zit ze in het bestuur van meerdere acceleratorprogramma’s. Als erkenning voor de impact van haar inspanningen rondom eerlijke kapitaaldistributie en -toegang in het Europese startup-ecosysteem, won Christina de onderscheidende Techleap ‘Giving Back’-prijs in 2022 en de Women In Technology ‘Global Leadership Award’ (Nederland) in 2022.

Een aantal van Christina’s lezingen

When Being Underrepresented is an Advantage

Gebaseerd op Christina’s persoonlijke ervaringen als vrouwelijke founder van kleur, geeft ze een inspirerende lezing over hoe je je unieke vaardigheden kunt gebruiken om je leven en bedrijf in te richten naar je eigen wensen. Onderwerpen zijn onder meer lifestyle-ontwerp, het belang van zelfzorg, het lawaai in je leven, je ‘why’ vinden en trouw blijven aan jezelf.

Succesvolle samenwerkingen tussen bedrijven en startups

Op basis van haar persoonlijke ervaring als oprichter van B2C- en B2B-bedrijven in Europa en de Verenigde Staten zet Christina haar best practices en valkuilen uiteen. Een verhaal met veel voorbeelden van de verschillende startups, maar ook de samenwerkingen met bedrijven als L’oreal, Google, Microsoft, Philips en Centraal Beheer Achmea.

F*ck-bescheidenheid: slagen (in een door mannen gedomineerde zakelijke omgeving)

Christina Caljé is een Goldman Sachs Executive die vervolgens startup-CEO en investeerder werd. Na haar meer dan 15-jarige carrière in door mannen gedomineerde industrieën, financiën en technologie, schrijft Christina haar professionele prestaties toe aan een paar belangrijke kenmerken en technieken. Tijdens dit intieme gesprek over haar reis vanaf haar kindertijd in de East Village van NYC tot heden, bespreekt ze door middel van persoonlijke anekdotes de lessen die zij leerde, die haar in staat stelden onzekerheden te verwerpen, vooroordelen uit te dagen en te genieten van carrièresuccessen.

Creators en de metaverse

Het metaverse tijdperk biedt kansen aan creators. Als angel investor en adviseur en voorheen de oprichter en CEO van het technologieplatform voor videomarketing, Autheos (overgenomen in 2021), geeft Christina een overzicht van de kansen voor makers, hoe CMO’s deze kans kunnen benutten en van de ethische overwegingen die op hun radar zouden moeten staan.Ze sprak eerder op (tech) conferenties zoals:
– The Next Web – Creating a resonant digital experience for consumers
– The Next Women Summit – Challenges of a tech entrepreneur
– Tech innovations roundtable met de Nederlandse overheid (georganiseerd door Google)
– Rockstart AI Summit – Marketing innovation through AI
– Women in AI – Artificial Intelligence in Ecommerce
– L’Oréal – Being a female leader of an AI tech company
– Google Women’s Group – Female entrepreneurship
– Facebook Developer Circle – Authenticity in leadership
– Founders Summit – Ups and downs of entrepreneurship
– Google Cloud Summit – Innovation and digital transformation

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.