Corine Jansen

Booking request

Corine Jansen

Corine Jansen

Corine is spreker, trainer en dagvoorzitter. Zij staat wekelijks op een podium om mensen te inspireren rondom thema’s als luisteren, communicatie, verhalen, dialoog en mensgerichte (gezondheids) zorg. Velen kennen haar als Chief Listening Officer bij het REshape & Innovation Center van het Radboudumc. Corine is een communicator in hart en nieren en gepassioneerd om de wereld te verbinden door te luisteren naar en het delen van persoonlijke verhalen in een toenemende digitale wereld.

Corine Jansen (1968) is ruim 26 jaar geleden actief geworden in het communicatievak met jarenlange managementervaring. In 2012 werd Corine actief lid van The International Listening Association (ILA) en is de eerste, en tot nu toe enige,:-) Nederlander die het Certified Listening Professional (CLP™) programma volbracht. Begin 2014 studeerde zij af op het onderwerp: ‘Listening to narratives of people who live with medical illness’. Op 8 juni 2017 in Omaha (VS) werd ze benoemd als lid van het bestuur van de ILA als ‘Member at Large Global’ en mocht ze tevens The Business Person of the Year Award 2017 in ontvangst nemen.

Eind december 2016 heeft ze samen met Irene Göttgens het Narrative Healthcare Network opgericht vanuit de gedachte dat gezondheidszorg zowel een kunst is als een wetenschap. “In een razendsnel tempo maken we in deze tijd kennis met nieuwe mogelijkheden en technologie die de gezondheidszorg beter en betaalbaarder kunnen maken. Maar waar we vaak denken dat de drijvende kracht achter innovatie de ingenieurs en de techies zijn, schijnen wij het licht op de menswetenschappers als de drijvende kracht achter innovaties in de gezondheidszorg.”

De menswetenschappers met achtergronden in o.a. de filosofie, geschiedenis, kunst en literatuur verdiepen zich in de menselijke ervaring. Het zijn vaak degene die sensitief zijn voor levensvraagstukken en op zoek zijn naar een nieuwe benaderingen en perspectieven. Het zijn degene die context aan de codes geven en ethiek aan algoritmes.

In 2013 startte zij als mede-initiatiefnemer de Gouden oor Award voor de Zorg. De Gouden Oor Award voor de Zorg is een prijs voor het effectief luisteren naar mensen die zorg gebruiken. Want wie zorg nodig heeft, wil niet alleen ‘geholpen worden’, maar ook gehoord worden. Met liefde is zij lid van de Raad van Advies van de Stichting IKONE en bestuurslid van de Stichting Waardevolle Mantelzorg.

Onderwerpen waar Corine over spreekt:
– De kracht van luisteren voor organisaties
– De verschillen tussen mannen en vrouwen in luisteren
– De architectuur van een luisterende organisatie
– Het belang van verhalen voor goede (gezondheids)zorg
– Het belang van verhalen in een data gedreven maatschappij
Haar persoonlijke mantra is dan ook: ‘Luisteren is de basis voor menselijk contact. Het is geen ezelsbruggetje maar een oprechte keuze om de ander proberen te begrijpen.’

Nogmaals een groot compliment voor je presentatie, was zéér succesvol en is zeer goed ontvangen. Ondanks dat het aan het einde van een zware drukke dag was, heeft niemand dat als zodanig ervaren. En dat zegt wat! De knuppel die je in het hoenderhok hebt gegooid, heeft heel wat losgemaakt. En dat is precies wat we wilden!
— Kest Huijsman, B Braun

Corine Jansen als dagvoorzitter
Enthousiast, scherp, betrokken en innemend zijn waardevolle kerncapaciteiten van Corine waarmee ze haar rol als dagvoorzitter op een stijlvolle manier invult. Haar inhoudelijke deskundigheid en verbindende eigenschappen geven Corine de voorsprong nét die ene vraag te stellen, waardoor een discussie extra diepgang krijgt.

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.