Davide Iannuzzi

Aanvraag expert

Davide Iannuzzi

Davide Iannuzzi

Davide Iannuzzi

Davide Iannuzzi (1971) is wetenschapper en entrepreneur. Tijdens de gebruikelijke werkuren ontwerpt hij nieuwe experimenten op het gebied van quantum mechanica, table-top cosmology, neuroscience en fysiology. In de overige tijd probeert hij als entrepreneur stiekem heel rijk te worden – een doel wat hij bepaald nog niet bereikt heeft.

Iannuzzi (PhD van de Universiteit van Pavia, Italie, 2002; MBA van TIAS, Nederland, 2015) is professor in experimental physics aan de VU in Amsterdam. He is (mede-) auteur van meer dan 70 wetenschappelijke publicaties en won een reeks aan prijzen voor zijn wetenschappelijke werk. Hij is een van de jongere professoren in dit vakgebied.

Zijn carrière als ondernemer begon daarentegen vrij laat. Bij het ontwikkelen van een experiment realiseerde hij zich dat een van zijn innovaties ook buiten zijn vakgebied goede applicatie mogelijkheden had. Na een aantal jaar van voorbereidingen (IP protectie, de technische ontwikkeling en de business planning), voelde hij zich in 2011 voldoende zeker om een bootstrap company op te zetten: Optics11 BV. Het bedrijf groeit en is momenteel de beste optie om zijn geheime doel te bereiken.

Iannuzzi is ook de oprichter of Sixpointsix BV; dit is het bedrijf waarin hij zijn ideeen ontwikkelt.

Davide’s verhalen gaan over de overeenkomsten en de verschillen tussen wetenschap en ondernemerschap en bieden een vermakelijk inzicht in het hoe en waarom we geneigd zijn om maar een leven tegelijk te leven, zonder ons te realiseren dat we allemaal de mogelijkheid hebben om juist nieuwe mogelijkheden te onderzoeken, die anders onbenut zouden blijven.

“Davide’s presentation was energetic, entertaining, clear and a precise match to our expectations. With his very own presentation style, a positive attitude and charming personality, Davide not only delivered what we expected from him, he also managed to touch and enthuse everyone for his topic. By the end of his presentation, also the most introvert people in the room were fully energized and ready to take their future into their own hands”
— Ms. I. Visser MA Project coordinator Postdoc Career Development Initiative

Zie zijn Engelse profiel voor enkele voorbeelden van Davide’s verhalen.

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.