Eline Dekeyster

Eline speaks Engels, Nederlands

Services: Keynote, Panel

More info: LinkedIn, Website, Twitter,

Booking request

Eline Dekeyster

Eline Dekeyster

Eline Dekeyster spreker

Eline Dekeyster is neurowetenschapper en de oprichter van EDK consulting. Daarnaast is ze projectleider Clinical Immunology bij Janssen Vaccines and Prevention. Door mensen van wetenschappelijk juiste informatie te voorzien over een gezonde levensstijl en de impact van voedsel op het menselijk lichaam en de hersenen wil ze bijdragen aan een betere, gezondere wereld.

Na het behalen van haar PhD in Neuroscience aan de KU in Leuven (2015) heeft ze haar onderzoeksveld uitgebreid. Ze doet momenteel onderzoek naar de effecten van voeding op het menselijk lichaam, vanuit verschillende standpunten: metabolisme, sport, neurologie en psychologie. In samenwerking met the Research Group Neural Circuit Development and Regeneration van de KU Leuven is Eline betrokken bij onderzoek naar voeding, anti-aging, neurodegeneration en neuroprotection. Daarnaast begeleidt ze ook PhD studenten, onderzoekers, voedingsdeskundigen, diëtisten, personal trainers en coaches.

Eline Dekeyster spreker

Omdat ze moeilijke onderwerpen begrijpelijk kan uitleggen en de focus en het niveau van wetenschappelijke details aan haar publiek aanpast, wordt ze geregeld gevraagd om te spreken over haar vakgebied en over wetenschap in het algemeen. Daarnaast geeft ze kleinere interactieve workhops en heeft ze ervaring als docent op de universiteit en als leerkracht op de middelbare school.

Eline spreekt onder andere over voeding, neurobiologie, de impact van voeding op de hersenen, carrière perspectieven binnen de wetenschap en over vaccin ontwikkeling.

Een aantal van haar lezingen:

De invloed van voeding op de hersenen

De meeste mensen hebben wel gehoord van diabetes type 1 en diabetes type 2. Maar diabetes type 3 is vaak onbekend. Het is een relatief nieuwe term die in 2005 binnen de neuroscience geïntroduceerd werd en verwijst naar de invloed van voeding op de hersenen. Hersenziekten als Alzheimers kunnen nog niet genezen worden en ontwikkelen zich mogelijk al 20 jaar voordat de symptomen zichtbaar zijn. Daarom wordt er steeds meer gekeken naar preventieve maatregelen en met name naar voeding. In deze lezing legt Eline uit hoe het huidige onderzoek naar de invloed van voeding op degeneratieve hersenziekten zich ontwikkelt.

Vaccin ontwikkeling

In deze lezing legt Eline de verschillende stappen in vaccin-ontwikkeling uit. Ze vertelt waarom het zo lang duurt voordat er een goedgekeurd vaccin op de markt kan komen, wat de risico’s zijn en wat de vooruitzichten op dit moment zijn voor het Covid-19 vaccin.

Eline gave a very engaging speech at the Rotary Club Amsterdam about vaccine development. She has the unique storytelling ability to explain complex topics. Even though I am not familiar with how the vaccine industry works, I was able to follow and understand. She is the type of speaker that can create magic in mundane topics, with her humour and connection with her audience members.
–Sabyasachi Sengupta, The Rotary Club Amsterdam, 2020

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.