Erwin Blom

Booking request

Erwin Blom

Erwin Blom

ErwinBlom

Erwin Blom (1961) is oprichter en mede-eigenaar van The Crowds, een bedrijf dat gespecialiseerd is in nieuwe media.

The Crowds gebruikt media (van mobile tot internet, van print tot tv, van community tot event) om kennis en innovatieve producten te delen, om loyaliteit te creëren en om mensen, ideeën en innovatie samen te brengen.

The Crowds nam in 2011 het initiatief tot Fast Moving Targets, een platform over innovatie op het gebied van media, technologie en communicatie. Met het programma Top Names heeft Erwin inmiddels bijna 500 experts en innovators geïnterviewd. Gasten worden uitgenodigd op basis van trends en ontwikkelingen. Erwin is daarom ieder moment op de hoogte van de (tech) trends en ontwikkelingen en wat ze betekenen voor de maatschappij.

Voordat Erwin The Crowds startte was hij hoofd Nieuwe Media en Innovatie bij de VPRO. VPRO Digitaal oogstte onder leiding van Blom vele onderscheidingen in binnen-en buitenland. De afdeling is verantwoordelijk voor projecten als Cinema.nl, Bieslog, Holland Doc en /Geschiedenis en heeft de Prix Europa twee maal gewonnen. Verder kwamen de door de afdeling Digitaal gerealiseerde projecten vijf maal achter elkaar als winnaar van de Zilveren Pritchett Prijs (de internet variant van de Nipkow schijf) uit de strijd. De afdeling Digitaal was voorloper op gebieden als streaming op internet, user generated content, mobiele toepassingen en interactieve televisie.

Erwin stond ook aan de wieg van 3VOOR12, het innovatieve project van de VPRO dat zowel prestigieuze journalistieke prijzen als nieuwe mediaprijzen (Gouden Pixel, Pop Pers Prijs, UPC Digital Award) in de wacht sleepte en tot de best bezochte sites van de publieke omroep behoort.

Zelf won Erwin Blom de Vosko Trofee 2005, voor Business en Innovatie, een jaarlijkse onderscheiding voor de belangrijkste innovatie op het gebied van nieuwe techniek en nieuwe media. In 2006 won hij de ABNAMRO New Media Award en in 2009 won hij een Dutch Bloggie, waar hij de prijs voor de beste Nederlandse weblog over internet en technologie kreeg.

In 2009 kwam van Blom het boek Handboek Communities; De kracht van sociale netwerken uit, waarvoor hij meer dan 100 bedrijven interviewde over hun gebruik van social media.

In 2011 stond Erwin Blom op de 40e plaats in de Top 100 van meest invloedrijke mediapersonen in Nederland. Ook werd hij zowel in 2010 als in 2012 genomineerd voor de ‘Specialist Trendwatcher of the Year Award 2012 in de categorie Technologie’. Erwin zit in de adviesraad van verschillende Europese projecten als My Media en Together Anywhere, Together Anytime. Projecten waarin verschillende bedrijven als BBC, BT, en Microsoft onderdeel van zijn.

Hij spreekt over nieuwe media, nieuwe technologie, communities, crowdsourcing en trends.

Zie ook:
Crowdfunding: werkt dat?

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.