Faten Bushehri

Faten speaks Arabisch, Engels

Topics: Communicatie, Inclusion

Services: Dagvoorzitter

More info: LinkedIn, Website, Twitter,

Booking request

Faten Bushehri

Faten Bushehri

Faten Bushehri spreker

Faten is een Bahreinse veelzijdige creatieve professional. Ze is producent, schrijver, verhalenverteller en regisseur. Ze is ook media-expert en trainer in alles wat met media te maken heeft en wat een blijvende impact op mensen heeft.

Faten was moderator en spreker op verschillende evenementen in Nederland en in het Midden-Oosten. Ze spreekt met name over onderwerpen gerelateerd aan media en sociale rechtvaardigheid.

Faten Bushehri spreker

Ze behaalde haar bachelor in omroepjournalistiek aan de DePaul University in Chicago en voltooide een master in journalistiek, media en globalisering met een focus op media en politiek aan de Universiteit van Aarhus (Denemarken) en de Universiteit van Amsterdam (Nederland). Haar masterscriptie was gericht op de invloed van het gebruik van beelden bij het rapporteren van de vluchtelingencrises in Nederland op de emoties en attitudes van mensen. Ze onderzoekt de verschillende manieren waarop de media vluchtelingen omlijsten en het soort beelden dat ze kiezen om hen als mensen af ​​te beelden. Op haar beurt onderzocht ze hoe bepaalde frames (negatief of positief) specifieke emoties kunnen oproepen die hun houding ten opzichte van vluchtelingen beïnvloeden.

Faten heeft in Nederland ook verschillende events georganiseerd, waaronder een op Wereldvluchtelingendag, waar verschillende Syrische talenten samenkwamen om hun verhalen aan een Nederlands publiek te vertellen. Ze organiseerde een vertelavond in de Mezrab over de revolutie in Bahrein. Ze coachte activisten op het gebied van storytelling om hen te helpen hun verhaal te vertellen aan een westers publiek. Faten is uitgenodigd om te modereren en te spreken op het Movies that Matter Festival over onderwerpen als ballingschap, identiteit en onderzoeksjournalistiek.

Faten Bushehri moderator

Faten coachte een spreker bij TEDxAmsterdam zodat hij zijn verhaal op een boeiende manier vorm kon geven die past bij het Tedx-publiek. Ze vertaalde het zelfde verhaal live op het podium van het Arabisch naar het Engels.

Naast haar professionele expertise in media, journalistiek en storytelling heeft Faten als Arabische immigrant die tussen het Midden-Oosten, de Verenigde Staten en Europa woonde en werkte een unieke ervaring en kijk op zaken die verband houden met antidiscriminatie, racisme, inclusiviteit, integratie en interculturele communicatie.

Faten is een Engelse en Arabische native speaker en kan een verscheidenheid aan evenementen hosten en modereren, van entertainment tot serieuze paneldiscussies, zowel voor de camera als buiten de camera.

Faten Busheri host de online nieuwsshow Global Voices (website voor burgerjournalistiek)

Faten Bushehri op TEDx:

Kijk ook hier voor meer voorbeelden van Faten’s werk

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.