Jacek Ambrosiewicz

Topics: Inclusie

Services: Keynote, Workshop

More info: LinkedIn, Website, Twitter,

Booking request

Jacek Ambrosiewicz

Jacek Ambrosiewicz

Jacek Ambrosiewicz speaker

Jacek Ambrosiewicz is een expert expert op het gebied van Mentale Gezondheid, Diversiteit en Inclusie. Hij presenteert zichzelf niet als spreker, maar eerder als een Mental Health Conversation starter voor je bedrijf.

Jarenlang verborg hij zijn problemen met ADHD en autisme op de werkvloer uit angst om buitengesloten te worden. Toen hij als Marketing Manager bij Netflix in Amsterdam werkte, besloot hij dat het tijd was om zich niet langer te verstoppen. Hij gaf een keynote over ADHD tijdens de driemaandelijkse bedrijfsvergadering en startte en leidde een Mental Health Employee Resource Group in het Netflix-kantoor in Amsterdam.

Samen met HR, ERG en zijn team begon Jacek kleine veranderingen in zijn omgeving door te voeren. Hij besprak zaken zoals het aanhouden van strikte werktijden en het delen van werkplekken en informeerde zijn collega’s. Het belangrijkste hierin was dat hij zelf een beter begrip kreeg van zijn problemen met de manier waarop hij eerder moest werken. Daarna probeerde hij zich niet meer continue aan te passen, maar werkte volgens zijn eigen schema en zorgde zo voor de beste resultaten voor zijn organisatie.

Jacek Ambrosiewicz-luidspreker

In 2021 zegde hij zijn baan bij Netflix op om te gaan schrijven en meer tijd te hebben voor het promoten van Mental Health Diversity & Inclusion bij andere bedrijven en bij het grote publiek.

Sindsdien sprak hij voor bedrijven als Astra Zeneca, Prologis en Axel Springer en ontmoette hij hun lokale ERG-groepen om zijn lessen te delen. Hij stond op het podium van TEDx Warschau waar hij aangaf dat tot 7% ​​van de wereldbevolking ADHD heeft en dat bijna 15% van alle mensen met ADHD-symptomen tijdens hun leven minstens één zelfmoordpoging doet. Ook werd hij uitgenodigd voor de openbare tv en meerdere podcasts om te praten over ADHD en geestelijke gezondheid.

Volgens een onderzoek van Deloitte staat slechts 44% van de werknemers open om met hun managers over hun geestelijke gezondheidsproblemen te praten, terwijl 25% van de werknemers bang is voor negatieve gevolgen na het starten van een gesprek over geestelijke gezondheid. Bovendien heeft slechts 9% van de managers ooit deelgenomen aan enige vorm van training over diversiteit en inclusie in geestelijke gezondheid.

Jacek biedt door zijn persoonlijke verhaal en zijn kwetsbaarheid een platform voor zowel werknemers als werkgevers om een gesprek aan te gaan over geestelijke gezondheid. Hij geeft voorlichting over het belang van het ontmantelen van stigma en geeft voorbeelden van hoe kleine veranderingen in de nabije werkomgeving kunnen helpen om meer creativiteit, een persoonlijke balans en een rustiger hoofd te krijgen.

Volgens recent onderzoek kunnen mensen met ADHD creatiever, moediger en beter in het oplossen van problemen zijn en beter omgaan met stress dan leeftijdsgenoten zonder ADHD. Ze moeten gewoon de ruimte hebben om hun volledig potentieel te bereiken.

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.