Jelmer Evers

Jelmer speaks Engels, Nederlands

Topics: Education, Innovation

Services: Keynote, Presentatie

More info: LinkedIn, Website, Twitter,

Booking request

Jelmer Evers

Jelmer Evers

JelmerEvers

Jelmer Evers is docent geschiedenis, schrijver, learning expert en innovator. Hij maakt gebruik van leerstrategieën als MOOCs (Massive Open Online Courses), Flipping the Classroom, spel-gerelateerd leren en Gamification. Jelmer wil de maatschappij meer bewust maken van de cruciale veranderingen in leermethodes en het onderwijs. Met dit doel in gedachte houdt hij zijn blog jelmerevers.nl bij en geeft hij regelmatig lezingen.

Jelmer is in 2016 voor de tweede keer genomineerd (eerder in 2015) voor de Global Teacher Prize.

In september 2013 kwam Het Alternatief – Weg met de afrekencultuur in het onderwijs! uit, het boek dat hij samen met Rene Kneyber schreef als hun bijdrage aan het publieke debat over onderwijs. In het boek omschrijven de “blije boze docenten” hoe het anders kan. “In plaats van te kijken naar resultaten moeten we gaan sturen op vakmanschap en vertrouwen”, aldus Jelmer en René. De gehoopte reactie kwam al snel; Het Alternatief werd eind oktober opgepikt door zowel Jasper van Dijk van de SP, als Jet Bussemaker Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap tijdens de behandeling van de onderwijsbegroting 2014 in de Tweede Kamer.
En in maart 2015 verscheen: Flip the System. De internationale opvolger van Het Alternatief.

Jelmer studeerde History of International Relations in Utrecht, wat hij vervolgde met de studie Leergang Buitenlandse Betrekkingen aan het Clingendael Instituut. Toen hij erachter kwam dat hij zich bezig wilde houden met lesgeven schreef hij zich in voor het Bi-Lingual and International Teacher Training Programme (BITEP) en vertrok naar Zuid-Afrika om daar les te geven aan een middelbare school.

Ondertussen is hij verbonden aan het innovatieve academisch opleidingsinitiatief De Nederlandse School, werkt hij mee aan Operation Education en geeft hij twee dagen per week les op UniC, een Utrechtse middelbare school die zich bezighoudt met vernieuwend en eigentijds onderwijs. Hij werd genomineerd voor Leraar van het Jaar 2012 en werd door Vrij Nederland en Kennisland benoemd tot een van de 23 Nederlandse Radicale Vernieuwers voor zijn innovatieve leermethodes en zijn inzet voor onderwijsvernieuwing.

Hij spreekt over: ‘Flipping the Classroom’, onderwijsvernieuwing, Gamification, Games, MOOCs, e-learning, social media, persoonlijke leeromgevingen, Learning 3.0 en Personal Branding.

 

Jelmer Evers gaf op 15 april een lezing op onze studieconferentie. Een mooi mens met hart voor het onderwijs in de volle breedte en zichtbaar genietend van de leerlingen. Binnen alle ontwikkelingen in de samenleving en techniek, verliest hij een van de belangrijke doelen van het onderwijs niet uit het oog: er zijn voor de leerlingen, om hen voor te bereiden op een democratische samenleving, waar zij hun bijdrage aan gaan leveren.
–Sylvia Goossens, Senior Adviseur, Stichting Carmel College

Minister Bussemaker over Het Alternatief:

Jelmer Evers: “Leerlingen moeten eigenaar worden van hun leerproces” (Fast Moving Targets)

Big Improvement Day 2014:

BID 2014 – OVERHEIDSBLOK 2 from Big Improvement Day on Vimeo.

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.