Jochem Wijnands

Jochem spreekt Engels, Nederlands

Onderwerpen: App Development, Entrepreneurship, Innovation

Services: Keynote, Presentatie

Meer info: LinkedIn, Website, Twitter,

Aanvraag expert

Jochem Wijnands

Jochem Wijnands

Jochem WIjnands
Jochem Wijnands bereikte waar menig startup op hoopt: hij verkocht zijn bedrijf aan Apple. Een jongensdroom. Hoe heeft hij zijn bedrijf uit het niets op weten te bouwen, zodanig dat Apple geïnteresseerd was? Hoe was het om bij Apple te werken? Wat heeft hij geleerd?

Jochem is een Silicon Valley insider en is wars van conventionele wijsheden, die zijn meestal fout. Hij deelt zijn provocatieve ideeën graag: onder andere over digitaal uitgeven en de elementen die een startup succesvol maken.

Als je je bedrijf verkoopt aan Apple kan je daarna met pensioen (afhankelijk van je lifestyle natuurlijk) of gewoon doorgaan. En met pensioen gaan was het laatste wat Jochem wilde. Hij realiseerde zich dat het tijd was om wat terug te doen voor de startup community en werd angel investor en mentor bij Rockstart. Verder besloot hij zijn bedrijf TRVL te veranderen in een peer-to-peer travel booking platform: TRVL helpt gewone reizigers om reisagent te worden!

Nadat hij afgestudeerd was is Jochem een jaar de wereld rond gaan reizen. Het was de bedoeling dat hij daarna voor een corporate zou gaan werken, maar hij vond het reizen zo geweldig dat hij daar van af zag en besloot zijn passie te volgen: schrijven, fotograferen en reizen. Hij werkte voor National Geographic en Nikon en maakte daarnaast fotoboeken. Toen in 2010 de iPad geintroduceerd werd zag hij dit dan ook als een kans om een nieuw soort reismagazine te gaan maken. Een magazine dat gemaakt werd voor de reiziger, in plaats van voor de reisindustrie. Hij noemde het TRVL.

Om TRVL te verbeteren ontwikkelde het bedrijf een mobiel publishing platform wat ze Prss hadden genoemd. Het idee was om hier een tool van te maken dat voor iedereen te gebruiken zou zijn, zodat iedereen een online magazine kon creëren van hoge kwaliteit.

Maar daar zijn ze nooit aan toegekomen: In 2014 werd Prss gekocht door Apple en verhuisde Jochem en zijn team naar California om aan Apple News en het Apple News Format te werken. Apple News is nu een standaard onderdeel van iOS.

Toen hij uit Cupertino terugkeerde realiseerde Jochem dat hij nu aan de andere kant stond: in plaats van advies te vragen aan de startup community kon hij het nu geven. Hij werd dan ook een investeerder en mentor. Daarnaast besloot hij TRVL weer op te pakken en het naar het volgende niveau te tillen. Door nieuwe typen content te creëren, nieuwe kanalen te onderzoeken en een nieuw publiek te vinden, verandert hij TRVL van een uitgever naar een online media bedrijf.

De meeste mensen boeken hun reizen online, maar dat is vaak een stressvolle ervaring: er zijn te veel keuzen en de opties zijn niet zo goed. Jochem wilde terug naar een ervaring van hogere kwaliteit: waarbij reizigers tips krijgen van andere reizigers. TRVL biedt dan ook een systeem aan waarbij reizigers en reis-agenten geld kunnen verdienen door advies te geven aan andere reizigers. Daarnaast geeft TRVL inspiratie door foto’s en reisblogs.

Jochem spreekt over de startup community, over het opzetten en verkopen van een succesvol bedrijf en over reizen.

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.