Johan van Mil

Aanvraag expert

Johan van Mil

Johan van Mil

Johan van Mil Peak Capital

Johan van Mil is co-founder en managing partner van Peak Capital, serial entrepreneur en auteur van het boek ‘Ondernemen doe je!’.

Tijdens zijn indrukwekkende carrière als ondernemer heeft Johan tien bedrijven opgezet, waaronder ReturnSocial, Adatus en Mailmedia. Hij schreef het boek ‘Ondernemen doe je!‘ over zijn ervaringen en gaf les aan de VU en Hogeschool van Amsterdam in ondernemerschap. Door het lesgeven kwam Johan tot de ontdekking dat hij het overbrengen van zijn kennis en het werken met jonge mensen erg leuk vond. Daarnaast wisten steeds meer mensen hem te vinden met de vraag of hij in hun bedrijf kon investeren. Om die redenen besloot Johan om in 2015 zijn laatste bedrijf te verkopen en zich voor 100% te richten op het investeren.

Samen met een groep ondernemers startte Johan al in 2007 het venture capital fonds Peak Capital, gericht op het investeren in SaaS-bedrijven en marketplaces. Behalve investeringen biedt Peak ook constante support aan de bedrijven waarin zij investeren. Tot nu toe hebben ze ongeveer 18 miljoen euro geïnvesteerd in 17 bedrijven. Zo waren ze de eerste investeerder van Catawiki en investeerde ze onder meer in Media Distillery, IENS en United Wardrobe.

Naast Peak Capital is Johan actief als mentor voor startups bij Rockstart en spreekt hij over alles wat met ondernemen en startups te maken heeft.

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.