Johan Voets

Aanvraag expert

Johan Voets

Johan Voets

Johan Voets (1981) is oprichter van online studio OK GO, CTO van Foodzy en deelt zijn kennis en visie via nieuwssite Numrush.

In 2010 richtte Johan samen met Marjolijn Kamphuis creatieve online studio OK GO op. Daar werkt Voets als creatief strateeg en online producer mee aan projecten voor klanten als Philips, Samsung, Wendy van Dijk, NRC, Lidl, Steps, Vodafone, Bagels&Beans en John Frieda. Met een opleidingsachtergrond in zowel informatica als grafische vormgeving probeert hij dagelijks de perfectie fusie tussen design en techniek te vinden.

In 2011 ontstaat binnen OK GO het idee voor Foodzy, een dienst waarmee mensen kunnen “inchecken” wat ze dagelijks eten en daarmee hun eigen health dasboard creëren. Foodzy valt bij de lancering tijdens The Next Web direct in de prijzen en wordt in 2012 door zowel WIRED als Entrepreneur Magazine uitgeroepen tot een van ‘Europe’s Hottest Startups’. Johan deed het technisch ontwerp van Foodzy en is verantwoordelijk voor platform ontwikkeling, het management van het team van developers en daily operations.

Johan werkte eerder als lead developer voor online en mobile projecten voor Nike, G-Star, Heineken en de Nederlandse overheid.

In 2012 richten Kamphuis en Voets als fanatieke bloggers Numrush op. De nieuwssite richt zich op de toenemende ontwikkeling rond smart technology en de impact van deze innovaties op mens, cultuur en maatschappij. Het team achter Numrush wil al dat innovatieve nieuws ook op innovatieve manieren aan het publiek overbrengen en dus blijkt Numrush alles behalve een lineaire nieuwsfeed: een jaarlijkse giftguide, in-house geproduceerde mini-documentaires, een studentenchallenge en een online magazine zijn slechts een greep uit de verschillende producties van Numrush.

Als kenner op het gebied van online media en smart technology verscheen Johan al diverse keren in uitzendingen van EditieNL en RTL Late Night:

In zijn presentaties spreekt Johan over (nieuwe businessmodellen rond) content marketing of geeft hij zijn visie op de toenemende ontwikkeling rond smart technology, wearables en data driven services en de impact van deze innovaties.

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.