Joost Kraima

Joost speaks Engels, Nederlands

Topics: Social Media, YouTube

Services: Keynote, Presentatie

More info: LinkedIn, Website, Twitter,

Booking request

Joost Kraima

Joost Kraima

Joost Kraima

Joost Kraima (1990) is één van de meesterbreinen achter het YouTube kanaal ‘Gierige Gasten‘. Met Gierige Gasten probeert een groep vrienden zoveel mogelijk dingen te doen en aan te schaffen zonder hier geld voor te betalen. Met ruim 300.000 abonnees is hun kanaal gerust succesvol te noemen.

Tijdens zijn studie bedacht Joost het programma ‘Zo kom je de crisis wel door‘ de voorloper van het tegenwoordige YouTubekanaal Gierige Gasten. In 2013 werkte Joost een jaar lang als programmamaker bij Talpa waarna hij zich vervolgens volledig richtte op het maken van YouTubecontent. Intussen is Gierige Gasten een heuse onderneming geworden en werkt Joost regelmatig als freelancer mee aan branded content campagnes van diverse grote merken als Coca-Cola, Dorito’s, Transavia en nog veel meer.

Joost weet alles over het creëren van bereik, engagement en programmaformats. Naast Gierige Gasten ontwikkelde hij online series voor Social1nfluencers/SBSBroadcasting en richtte hij een YouTubekanaal op voor Skills Heroes, wat jongeren moet stimuleren om door te leren na het middelbaar onderwijs. In de eerste drie maanden wist hij voor dit kanaal meer dan 10.000 abonnees te realiseren.

De meest succesvolle video die Joost met Gierige Gasten heeft gemaakt, laat zien hoe hij met zijn collega Martijn gratis een pretpark probeert binnen te komen; verkleed als baby in een buggy. Deze video is wereldwijd viral gegaan en is over het gehele web meer dan 900 miljoen keer bekeken.

Joost Kraima spreekt onder andere over de elementen die een viralvideo moet bevatten, branded content en het opzetten van een YouTubekanaal.

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.