Julien Jukema

Booking request

Julien Jukema

Julien Jukema

Julien Jukema spreker

Julien Jukema is de oprichter van Anywyse. Anywyse is een ‘audiomarktplaats’ waar studenten audiomodules voor hun studie kunnen maken en beluisteren. Deze modules zijn speciaal ontwikkeld voor het onthouden van inhoud en geschreven en ingesproken door geselecteerde studenten en stemacteurs.

Toen Julien op de universiteit zat, werd hij ziek. Hij kreeg kanker en door de chemotherapie had hij moeite met lezen. Dat was ook precies de periode dat podcasts populair werden en zo kwam hij op het idee van Anywyse. Met anywyse kunnen studenten studeren terwijl ze een rondje lopen of even boodschappen doen, en uiteraard is het een uitkomst voor studenten met dyslectie.

Julien zette eerder twee bedrijven op: JV Suits, een sustainable fashion concept waar nauwelijks gebruikte pakken werden opgehaald bij advocatenkantoren en doorverkocht aan studenten en starters. Een gedeelte van de winst ging naar het KWF. Ook richtte hij Lustrumartikelen.nl op, een merchandise bedrijf gericht op studentenverenigingen.

Julien is co-initiator van Nederland Bedankt. Hij spreekt over onderwijs innovatie en praktisch gebruik van AI en deelt zijn persoonlijke ondernemersverhaal.

Quotenet: Hoe kanker Julien Jukema op het pad van studiepodcasts voor universitair studenten bracht

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.