Kees Koolen

Booking request

Kees Koolen

Kees Koolen

Kees Koolen

Kees Koolen is co-founder en voormalig CEO van Booking.com, adviseur van Uber en founding partner bij EQT Ventures. Hij staat bekend om zijn praktische aanpak en inspirerende keynotes. Koolen bouwde Booking uit van een start-up naar het grootste online hotel reserveringsbedrijf ter wereld. Hij investeerde daarnaast in meer dan 50 techbedrijven.

Als vroege investeerder in Bookings in 1997 werd Kees een van de sleutelfiguren voor het bedrijf. Van 2001 tot april 2014 hielp hij met het bouwen van het bedrijf, eerst als COO, van 2008 tot en met 2011 als CEO en daarna als Chairman of the Board.

Momenteel is Kees partner bij EQT Ventures, evenals bij Koolen & Partners. Naast investeerder en ondernemer is Koolen de eerste en tot nu toe enige persoon ter wereld die de Dakar Rally in alle categorieën heeft uitgereden: op de motor en quad en in een auto en een truck. Kees ziet de Dakar als z’n jaarlijkse sessie op de hei en vindt het ook erg vergelijkbaar met het bouwen van een groot disruptive bedrijf.

What does it take to win?
In 2017 won Kees Koolen op zijn 52ste de WK Crosscountry en werd daarmee de eerste Nederlander die dit wereldkampioenschap op zijn naam zette. (Dit jaar bestond het WK uit rallies in Abu Dhabi, Qatar, Chili, Argentinië en Marokko). Hoe bereikte hij dit doel? Wat is er voor zo’n prestatie nodig? Kees vertelt er graag over!

In zijn keynotes legt Kees op unieke wijze uit hoe bedrijven het best kunnen opschalen en wat de belangrijkste pijlers zijn voor disruptieve innovatie in een markt. Zijn ervaringen en anekdotes gaan over succes en mislukking, over eindeloos volhouden (it’s hard to beat someone that never gives up), experimenteren, het bouwen van een goed team, ontwikkelen van talent, het stellen van doelen die onmogelijk lijken (aim for the impossible), je richten op wat je klanten willen in plaats van naar concurrenten kijken, data analyseren en volgen in plaats van slechts je gevoel, verleggen van grenzen, dingen doen en gedaan krijgen in plaats van praten en denken maar ook toeslaan op het juiste moment (never waste a crisis). Volgens Kees is het niet moeilijk om het grootste bedrijf ter wereld te bouwen in een sector maar moet je “het willen doen”.

Tijdens zijn presentaties vreest Kees niet om zijn echte mening te ventileren en daarover in discussie te gaan met de zaal.

Kees Koolen bij The Next Web 2016

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.