Marjolijn Kamphuis

Booking request

Marjolijn Kamphuis

Marjolijn Kamphuis

Marjolijn Kamphuis

Marjolijn Kamphuis is creative director en mede-eigenaar van OK GO, een mediaproductiehuis in Amsterdam en uitgever van populaire online mediatitels Numrush, Dutchcowgirls en Vance. OK GO ontwikkelt (branded) content en webproducties voor merken in de tech- en lifestyle branche zoals Philips, Samsung, T-Mobile, Cisco, IBM, Intel, Steps, BeFrank, Wendy van Dijk en NRC.

Met een eigen in-house redactie vol journalisten, fotografen, filmmakers, designers en developers wordt elke dag gewerkt aan hoogwaardige en bijzondere webcontent waarmee in 2017 gemiddeld een half miljoen bezoekers per maand worden bereikt. De onderwerpen centreren zich veelal rondom technologie en innovatie, popcultuur en media, sport, consumer electronics en work/lifestyle. In 2016 won de studio een Grand Prix contentmarketing en nominaties bij de Lovies en Spin Awards voor de productie The Thrill of Sound: een interactieve longread in samenwerking met Philips rondom de historie van home entertainment en audio.

Naast haar rol als creative director binnen de eigen studio adviseert Marjolijn bedrijven over de mogelijkheden van contentmarketing en de strategische inzet van blogs, (branded) content, mediapartnerships, je eigen redactie/studio, contentdesign en -distributie bij het realiseren van SEO, social en outbound marketingdoelstellingen.

Marjolijn schrijft bijdragen over de toekomst van technologie, (social) media, sport, automotive en nieuwe gadgets op Numrush en Vance. Tevens levert ze gastcolumns voor o.a. Adformatie, Trouw en Emerce en wordt ze regelmatig gevraagd als tech- of trendexpert in items op NPO Radio, BNR of RTL. In 2017 is ze te zien in een driedelige documentaireserie van de NPO / EO over klimaatverandering op de Noordpool. Ook is ze te horen in de podcasts Rush Talk, de Popcast en F1 Spoiler Alert.

Voordat Marjolijn haar eigen bedrijf begon was ze Online Marketing Manager bij G-Star en werkte ze als digitaal strateeg bij MTV Networks / VIACOM, Orange, Universal Music en Talpa. Eind 2009 werd ze verkozen tot Online Media Vrouw van het jaar, ze stond viermaal in de VIVA 400 en werd in 2013 en 2016 opgenomen in de Inspiring50 en de TheNextWomen100 voor haar verdiensten op tech- en ondernemersvlak.

In 2011 lanceerde OK GO de app Foodzy, een quantified self startup waarmee gebruikers hun voedingspatroon, gewicht en fitnessactiviteiten kunnen tracken. Mede naar aanleiding van dit initiatief was Marjolijn ambassadeur van het overheidsprogramma ‘Alles is Gezondheid’ van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Marjolijn is afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg (MA Communicatie & Informatiewetenschappen) en de University of Edinburgh (MSC Design & Digital Media).

Ze is te boeken als spreker over contentmarketing, uitgeven 2.0, het bedenken van bijzondere branded content producties en het inrichten van een digital-first nieuwsredactie, brand studio en social media team. Daarnaast geeft ze trendupdates op gebied van innovatie / smart technology en is ze regelmatig dagvoorzitter op events die te maken hebben met technologie, media of design.

Marjolijn Kamphuis op The Next Web 2011:

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.