Mark van der Heijden

Mark speaks Engels, Nederlands

Topics: Future of Work, Lifehacking

Services: Keynote, Presentatie

More info: LinkedIn, Website, Twitter,

Booking request

Mark van der Heijden

Mark van der Heijden

Mark van der Heijden

Mark van der Heijden is een creative entrepreneur uit Amsterdam. Na 6 jaar als creatief in de reclame gewerkt te hebben zegde hij zijn baan en huis op. Van januari 2014 tot januari 2016 reisde hij de wereld rond als ‘The Backpacker Intern’. Hij klopte aan bij advertising-kantoren, merken en goede doelen. Daar vroeg hij geen financiële vergoeding voor, Mark wilde ruilen: een dag werk stond gelijk aan een dag eten en een overnachting. Zijn missie was om op zeven continenten unieke (werk)ervaringen op te doen en mensen te inspireren met zijn verhaal, onderweg en op het web.

Van stagiair naar media hype
Mark kreeg met zijn project heel veel internationale media-aandacht, zo verscheen hij in Adweek, Campaign en op MTV. Binnen een week ontving hij meer dan 750 baanaanbiedingen vanuit de hele wereld. Nu, twee jaar later, is Mark daadwerkelijk op 7 continenten, in 27 landen geweest, en werkte hij voor 32 bedrijven. Van Amnesty International Thailand, DDB Vietnam, TBWA\Chiat\Day Los Angeles, tot JWT Buenos Aires, Red Bull Austria en Ogilvy Cape Town. Hij werkte zelfs met legendarische hit-maker Nile Rodgers in New York, maar hielp ook ex-drugtraffickers in de favela’s van Rio de Janeiro, een hondenasiel in San Francisco, bracht eten naar daklozen in Maleisië en ging mee met een One Ocean Polar Expeditie op het koudste continent ter wereld; Antarctica.

Ervaren spreker
Van der Heijden gaf inspirerende keynotes over zijn avonturen bij TEDx, SXSW, Cannes Lions Festival, het hoofdkantoor van de United Nations en meer dan 50 andere evenementen wereldwijd. Als spreker inspireert hij mensen om een geweldig leven vol ervaringen te leiden, en over barrières en bezwaren heen te komen. Zijn persoonlijke mantra is dan ook: “Think less, do more.”

The Rise of the Digital Nomad
The nomadic economy is transforming the world. There is a huge paradigm shift in how people want to work and travel nowadays. With the tools available today, work is no longer a place. It can happen from any place, anytime and anywhere. Since the beta launch of Wanderbrief in February 2016, we have seen our community grow exponentially. This growth is fuelled by multiple global trends; the booming freelance economy, a generation of talent with itchy feet, a more connected world through technology than ever, and above all, the nomadic state of mind becoming more mainstream. During this talk I’ll share insights, learnings, ups & downs and personal stories from our growing global community of +6500 digital nomads from 87 countries and companies like Adobe, DDB, Heineken, Porsche and Vodafone. You will embark on a journey and learn how to work from anywhere in the world. Your destination? To become the ultimate digital nomad.

Wanderbrief
Na de onvergetelijke reis, vol leermomenten, ervaring en netwerk, is Mark nu begonnen met Wanderbrief: een platform dat mensen helpt om al werkende de wereld rond te reizen als ‘Digital Nomad’. Ze verbinden freelancers, ondernemers en ‘remote workers’ met 100% locatie-onafhankelijke banen en een internationale community van meer dan 8000 reizende professionals uit 100 landen. Het credo van Mark en Wanderbrief vat zich goed samen in deze quote: “The biggest adventure you can take is to live the life of your dreams.” – Oprah.

Mark van der Heijden

© Chris Marxen

Wat een inspirerend, jaloersmakend, maar toch ook eerlijk verhaal, wat een leuke, toegankelijke vent, en wat een enthousiasme. Een gedroomde kick-off van onze international week 2017! Kortom volgend jaar weer 😉
–Monique Abbenbroek, Coördinator Internationalisering en Docente Corporate Communicatie, Hogeschool Rotterdam

“Sommige denken dat succesvolle mensen arrogant, hebzuchtig en pusherig zijn.. Mark is dit allemaal niet. Hij is vriendelijk, behulpzaam en houdt rekening met de behoeftes van anderen. Mark geeft andere een goed gevoel en onze ondernemers vonden het erg leuk om gemeenschappelijke ervaringen met hem te delen tijdens de borrel van Netwerk Ondernemen Mentor Talks. Mark deelt zijn passies op een boeiende en enthousiaste manier. Zijn lezing was inspirerend, grappig en voor iemand met zoveel ervaring op een jonge leeftijd deelde hij op een bescheiden manier zijn kennis en visie op digitale nomads.”
– Sabine Eevers (Manager at Netwerk Ondernemen vzw)

“Mark’s speech was zeker weten een van de hoogtepunten van deze editie van de HEUREKA Conferentie. Hij liet een levendig beeld zien van wat digitalisering te bieden heeft; werk is niet langer één plek. Het nieuwe Silicon Valley kan ook Silicon Bali, Silicon Delhi, Silicon Anywhere zijn – want tegenwoordig kan je werken vanuit vrijwel iedere plek op aarde. We waren geïnspireerd door Mark en de voorbeelden die hij gaf, niet alleen zijn opmerkelijke levensstijl maar ook het opzetten van Wanderbrief en hiermee andere helpen dit ook te doen.”
– HEUREKA

Mark van der Heijden, TEDxAUCollege

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.