Mark van der Heijden

Mark spreekt Engels, Nederlands

Onderwerpen: Lifehacking, Lifestyle, Personal Branding

Services: Keynote, Presentatie

Meer info: LinkedIn, Website, Twitter,

Aanvraag expert

Mark van der Heijden

Mark van der Heijden

mark-van-der-heijden

Mark van der Heijden is een creative copywriter uit Amsterdam. Van januari 2014 tot januari 2016 reisde hij de wereld rond als ‘The Backpacker Intern’. Hij klopte aan bij advertising-kantoren, merken en goede doelen en bood zichzelf aan als stagiair. Daar vroeg hij geen vergoeding voor, Mark wilde ruilen: een dag werk staat gelijk aan een dag eten en een overnachting. Zijn missie was om op zeven continenten unieke (werk)ervaringen op te doen en mensen te inspireren met zijn verhaal, onderweg en op het web.

Van stagiair naar media hype
Mark kreeg met zijn project heel veel internationale media-aandacht, zo verscheen hij in Adweek, Campaign en op MTV. Binnen een week ontving hij meer dan 750 baanaanbiedingen vanuit de hele wereld. Nu, twee jaar later, is Mark daadwerkelijk op 7 continenten, in 27 landen geweest, en werkte hij voor 32 bedrijven. Van Amnesty International Thailand, DDB Vietnam, TBWA\Chiat\Day Los Angeles, tot JWT Buenos Aires, Red Bull Austria en Ogilvy Cape Town. Hij werkte zelfs met legendarische hit-maker Nile Rodgers in New York, maar hielp ook ex-drugtraffickers in de favela’s van Rio de Janeiro, een hondenasiel in San Francisco, bracht eten naar daklozen in Maleisië en ging mee met een One Ocean Polar Expeditie op het koudste continent ter wereld; Antarctica.

Ervaren spreker
Van der Heijden gaf keynotes over zijn ‘stage’-project bij TEDxTeen New York City, Cannes Lions Festival, SXSW Festival en World Merit Day in Liverpool. Als spreker inspireert hij mensen om een geweldig leven vol ervaringen te leiden, en over barrières en bezwaren heen te komen. Mark gelooft dat de wereld te veranderen is in een mooiere plek als mensen zelf eerst durven te veranderen.

Wanderbrief
Na de onvergetelijke reis, vol leermomenten, ervaring en netwerk, is Mark nu begonnen met Wanderbrief: een wereldwijde community van creatieven die hun talent en creativiteit ruilen voor betekenisvolle werkervaring in het buitenland. Het credo van Mark en Wanderbrief vat zich goed samen in deze quote: “The biggest adventure you can take is to live the life of your dreams.” – Oprah.

Wat een inspirerend, jaloersmakend, maar toch ook eerlijk verhaal, wat een leuke, toegankelijke vent, en wat een enthousiasme. Een gedroomde kick-off van onze international week 2017! Kortom volgend jaar weer 😉

–Monique Abbenbroek, Coördinator Internationalisering en Docente Corporate Communicatie, Hogeschool Rotterdam

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.