Mascha Driessen

Booking request

Mascha Driessen

Mascha Driessen

MaschaDriessen

Mascha is een specialist in Change & Innovatie Management, specifiek op het gebied van Strategie en verdienmodellen in het nieuwe tijdperk waar technologie en marketing samenkomen.

Mascha is afgestudeerd in Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Zij specialiseerde zich vervolgens in Reclamewetenschap door haar certificaten te behalen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en leerde hoe je mensen kunt beïnvloeden door Public Relations in Leiden te studeren. Ze begon haar carrière in de televisiewereld; RTL en Endemol. Na zo’n tien jaar in het televisievak werd zij aangenomen bij Google. Hier lanceerde zij Youtube in de Benelux waar ze met haar team een Google Global OC Award voor kreeg.

Ze heeft een passie voor veranderingen, innovatie, marketing en technologie. De wereld verandert van adverteren in marketing en van een klik in langlopende relaties. Met AI en machine learning zal communicatie de ruggegraat van ieder bedrijf worden door het juiste gebruik van data. Mascha is een professionele spreker en heeft voorheen al gesproken op internationale conferenties in Japan, Zuid-Afrika, Amerika, Engeland en andere landen in Europa en de Verenigde Arabische Emiraten.

Mascha bereidt bedrijven voor op het veranderende gedrag van gebruikers op het gebied van mediaconsumptie: hoe verander je van uitzendaanbieder in een content provider? Door haar achtergrond in zowel TV als Online Media begrijpt Mascha het proces van media en video. Volgens haar zitten we midden in het proces waar media bedrijven gedwongen van hun gebaande paden weg zijn gegaan en nu weer langzaam inzien hoe ze terug kunnen naar hun core-business en een gezonde marge kunnen behalen.

Momenteel is Mascha Driessen Sr. Director Strategic Search Western Europa bij Microsoft waar zij de Circle of Excellence Global Platinum Award won in 2015. Ze zit in het bestuur van IAB Nederland, is mentor bij StartupBootcamp en bestuurslid van de start-ups RelevancyData en Sqillzer.

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.