Mia Wessels

Topics: Gezondheidszorg

Services: Keynote, Presentatie

More info: LinkedIn, Website, Twitter,

Booking request

Mia Wessels

Mia Wessels

Mia Wessels - spreker

Mia Wessels is arts, therapeut en spreker. In haar werk richt zij zich op het bespreekbaar maken van de dingen die onder de oppervlakte leven. Zo richt zij zich momenteel op het bespreekbaar maken van trauma, emotionele gezondheid en zelfzorg. Juist onder de mensen die ogenschijnlijk gezond zijn en alles hebben met succesvolle carrières, gezinnen en vrienden, maar zich onder de oppervlakte onrustig en gehaast voelen.

In haar keynotes verweeft Mia gedichten en spoken word met haar eigen ervaringen en maakt ze grote, onoverzichtelijke thema’s klein en persoonlijk.

Tijdens haar studie leerde Mia vooral over ziekten en de behandeling daarvan. Echter was zij veel meer geïnteresseerd in waarom mensen ziek worden en hoe wij gezond kunnen blijven. Mia ontdekte tijdens haar coschappen het belang van een gezonde werkcultuur, juist doordat dat in de zorg vaak mist. Samen met Wouter van Dijk richtte zij De Jonge Dokter op, een organisatie voor jonge artsen waarmee zij een gezonde werkcultuur bespreekbaar maakte. Jaarlijks organiseert De Jonge Dokter Het Foutenfestival om het taboe op fouten maken te doorbreken.

Mia Wessels - spreker

Inmiddels richt Mia zich niet alleen meer op het welzijn van zorgprofessionals, maar het welzijn van ons als samenleving. We hebben tegenwoordig van alles genoeg, maar toch voelen we dat we niet genoeg zijn. We lopen over van kennis, publiekelijk beschikbaar, maar zijn juist op zoek naar wijsheid. De techniek en geneeskunde ontwikkelen zich rap, maar onze gezondheid gaat achteruit. Burnout. Suicide. Chronische ziekten. We worden ouder, maar zijn zieker.

Het antwoord ligt verscholen in een bredere kijk op gezondheid en zelfzorg. We leren nu over financiën, wiskunde en marketing, maar ‘mens zijn’ en gelukkig leven blijft een mysterie. De meesten van ons hebben geleerd hoe we hard moeten werken en (even) door moeten bijten. Het voordeel is dat we dus ook zonder te piepen door kunnen gaan. Het nadeel is dat we de signalen van ons lichaam slecht kunnen interpreteren en te lang doorgaan. We gaan over onze eigen grenzen heen en blijven langer dan nodig in stressvolle situaties hangen (relaties, werk, etc.). Hierdoor voelen onze levens niet in lijn met ons waardesysteem, dat put uit.Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.