Niels Aalberts

Booking request

Niels Aalberts

Niels Aalberts

Online marketeer Niels Aalberts is bijna 20 jaar werkzaam in de muziekindustrie, een bedrijfstak die als eerste werd geraakt door file sharing en de opkomst van internet. De digitalisering kostte hem tweemaal zijn baan, maar weerhield hem er niet van naar oplossingen te zoeken en deze gratis te delen op zijn veelgelezen blog. Naast een handleiding voor creatieve makers om succesvol en op eigen kracht hun publiek te bereiken, hield Niels op Eerste Hulp bij Plaatopnamen muzikanten, schrijvers, de muziek-, film- en boekenindustrie regelmatig een digitale spiegel voor.

Maar hij bleef niet slechts aan de zijlijn staan. Zijn online-marketingideeën bracht Niels in praktijk voor de Nederlandse muzikant Kyteman, die hij van 2007 tot 2010 hielp bij zijn grootse doorbraak: ruim 80.000 albums verkopen, de Heineken Music Hall binnen 3 weken vol krijgen en 5 miljoen TV-kijkers bereiken met een marketingbudget van slechts een paar tientjes. Het boek waarin hij zijn ervaringen met Kyteman en de inzichten van zijn blog bundelde (Doorbraak! – Zero Budget Marketing op internet) werd een bestseller, uiteraard in eigen beheer uitgegeven en aan de man gebracht volgens de inzichten en tips op Eerste Hulp bij Plaatopnamen.

Inmiddels is Niels werkzaam bij management- en boekingskantoor Friendly Fire en daar verantwoordelijk voor de marketing van o.a. Best Kept Secret festival, een Friendly Fire’s grote concerten en evenementen. Getuige het feit dat de eerste editie van Best Kept Secret uitverkocht met een marketingbudget dat voor 90% online is ingezet, is Niels zijn geloof in de oneindige mogelijkheden van internet en sociale media niet verloren. Graag laat hij zien hoe deze resultaten en return-on-investment te behalen. Dat stopt niet bij muziek: Niels is ervan overtuigd dat je met visie en doorzettingsvermogen ook bij de verkoop van trekhaken, toetjes en treinkaartjes profiteert van de kracht van internet en social media. Dat liet hij inmiddels zien aan marketeers van Philips, SNS Bank, Bol.com, Marktplaats, de redactie van LINDA, diverse culturele instellingen en de publieke omroep. Zijn visie en ideeën illustreert hij met talloze praktijkvoorbeelden, uit zijn boek en van zijn blog.

Niels spreekt over Interactive Marketing en Social Media.

Volg Niels Aalberts op Storify en op SlideShare

Testimonials voor Niels Aalberts:

“De flow, ontroering en passie die gisteren door Niels werd overgebracht benaderde bijna een concert van Kyteman zelf. Het mooie is dat hij nu zelf de Rolls Royce is in plaats van de Jerrycan benzine ;-)”
–Rijn Vogelaar, CEO (Corporate Enthusiasm Officer) Blauw Research

Niels is erin geslaagd om de kritische publieke omroepers op het NPOX 10 FESTIVAL andermaal ervan te overtuigen dat je zonder extra mankracht en met een minimaal budget een heel groot effect kunt bereiken. We vroegen hem om zijn visie te geven op hoe wij als contentproducers marketing voeren voor bijvoorbeeld dramaseries. Niels waste ons vakkundig de oren en wees op het belang van het opbouwen van een stevige fanbase en het zo vroeg mogelijk betrekken van je publiek bij wat je aan het maken bent. Niels zijn verhaal inspireert en overtuigt omdat het geen theorie is maar een prachtig praktijkvoorbeeld van: just do it!
–Marieke Hermans, Projectmanager NPOX, netwerk voor mediamakers

Een inspirerend spreker die voor velen als eyeopener heeft gefungeerd. Niet social media op zich, maar de passie van de gebruiker zorgt voor het succes. Internet is van de mensen en zij bepalen het succes van een product. Een zienswijze die door velen nog niet op die manier was bekeken. De passie en overtuiging die Niels overbracht op het publiek heeft er voor gezorgd dat het inzetten van social media persoonlijk maar ook zakelijk in de organisatie een breed onderwerp van gesprek is geworden.
Roel de Krom, Projectmanager, DeliXL

“Nee, het succes van Kyteman is niet makkelijk te evenaren en nee, wat EHPO bereikt is wellicht niet voor iedereen weggelegd (Niels kan met passie schrijven over een onderwerp waar hij veel verstand van heeft). Maar iedereen kan van dezelfde mechanismen profiteren die bij Kyteman en EHPO zichtbaar zijn.”
Erwin Blom op Checklist: Niks, Ja Maar!

Niels kan als geen ander laten zien wat de kracht van sociale media is, aan de hand van 2 overtuigende voorbeelden. Ten eerste wordt hij door zijn blog Eerste Hulp bij Plaatopnamen wijd en zijd erkend als expert in de muziekindustrie. Iedereen in de industrie met interesse in online ontwikkelingen volgt zijn blogbijdragen, die naast een actuele blik op de muziekwereld ook altijd getuigen van visie en inzicht. In 2009 heeft hij bovendien de zegetocht van Kyteman mogen organiseren, met inzet van alle sociale media. De ‘’Kyteman case” is een bijzonder voorbeeld hoe kwaliteit en passie zijn weg vinden, hoe fans met elkaar muziek delen en hoe een artiest door actieve inzet van online middelen een enorm publiek kan bereiken. Niels is degene die dit hele proces georganiseerd heeft, en met kennis en passie erover kan vertellen.
–Monique van Dusseldorp, iMMovator Cross Media Netwerk 

 

Niels Aalberts op het Grote Downloaddebat, 27 mei 2010

Niels Aalberts over de Kyteman case op 10 maart 2011

Niels Aalberts – Eerste Hulp bij Plaatopnemen van Mediamatic op Vimeo.

Zie ook:
Curating: van blog naar service

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.