Niels ‘t Hooft

Niels spreekt Engels, Nederlands

Onderwerpen: Games, Innovation

Services: Panel, Presentatie

Meer info: LinkedIn, Website, Twitter,

Aanvraag expert

Niels ‘t Hooft

Niels ‘t Hooft

Niels 't Hooft

Als hybride schrijver doet Niels ’t Hooft onderzoek naar de mogelijkheden van digitaal schrijven, uitgeven en lezen. Momenteel ontwikkelt hij het appboek Geometry Girl, de opvolger van zowel zijn derde roman De verdwijners als app-experiment Toiletten. In deze app zijn inzichten verwerkt in onder meer tekstweergave, immersie en lezersfeedback.

Voorheen werkte Niels jarenlang als gamejournalist voor kranten, tijdschriften, websites en tv-programma’s. Nu draagt hij regelmatig bij aan games, als story director, copywriter en adviseur. Voor Two Tribes ontwikkelde hij de verhalen voor RIVE en Toki Tori 2+. Met Hubbub werkte hij aan Vrije Vogels (voor oorlogsmusea), Ripple Effect (voor Shell) en Code 4 (voor de Belastingdienst). Voor het RIVM maakte hij een inventarisatie van games rond het thema publieke gezondheid. En met Codeglue werkt hij momenteel aan Antegods.

In zijn werk als hybride schrijver komen veel van Niels’ interesses samen, waaronder de verbeeldingskracht van het geschreven woord, de dynamische technologie van games, en de rol die werkprocessen spelen in creativiteit. Hij spreekt graag over games, literatuur en alles daar tussenin.

Niels ‘t Hooft, TEDxDelft:

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.