Nils Roemen

Aanvraag expert

Nils Roemen

Nils Roemen

NilsRoemen

Nils (1972) heeft al een aantal jaren geen bedrijfsnaam meer op zijn kaartje staan. Als er al een label op hem te plakken is, is het Waarmaker. Twaalf jaar hield hij zich, als managing partner bij de Boudewijns & Roemen groep, bezig met het vergroten van leervermogen in organisaties. Het viel hem steeds meer op dat de kansen die er tegenwoordig liggen, maar moeilijk opgepakt worden door de organisaties waar hij mee werkte.

Daarom besloot hij als zelfstandig ondernemer verder te gaan. Zodat hij op zijn tempo projecten kan realiseren. Elke keer weer verzamelt Nils een team van bevlogen professionals om zich heen waardoor de projecten die hij initieert regelmatig positief uit de hand lopen.

Zo vond Nils als mede-initiatiefnemer van Durftevragen een cruciale sleutel in het mobiliseren van denk en bouwkracht. Het is voor hem overduidelijk dat we in Nederland een enorm potentieel aan denk- en bouwkracht over hebben dat we onbenut laten omdat we hebben afgeleerd om hulp te vragen. Een gemiste kans, wat Nils betreft, omdat mensen maar wat graag meedenken, meehelpen en meebouwen. Als je vraag maar helder is en aantrekkelijk is. In 2011 verschijnt het boek Durftevragen; dat hij samen met Fanny Koerts schreef.

Het begrip sociale overwaarde lanceerde Nils als mede initiatiefnemer van 7 Days of Inspiration. Door louter te focussen op sociale overwaarde (dat wil zeggen alles wat over is aan kennis, tijd, materiaal, talent en menskracht) realiseerden een kleine 2000 mensen, 137 projecten die binnen een week tijd Nederland een boost gaven op maatschappelijk relevante onderwerpen als onderwijs, zorg, werk en meer.

Mede door zijn focus op sociale overwaarde en de ervaringen met 7 Days of Inspiration is Nils ervan overtuigd dat de financiële paragraaf in elk businessplan het sluitstuk moet zijn als is gebleken dat iets zonder geld echt niet kan.

Die lat ligt bij hem hoog. Zo realiseerde hij ondermeer een co-work plek, De Waarmakerij, die plaats biedt een 32 werkplekken voor zzp-ers, zonder dat daar een cent voor nodig was.

Nils vertelt hoe jij of jouw organisatie sociale overwaarde kan benutten om haar doel te realiseren. Verder spreekt hij over het mobiliseren van netwerken en hun collectieve bouwkracht en over De kracht van Durftevragen en hoe jij dit kunt gebruiken.

Testimonials:

“Dankzij het optreden van Nils (erg professioneel, vermakelijk, met gevoel voor humor en ook een goede boodschap) heeft hij de middagsessie (met de innovatietafels) een positieve boost gegeven.”
— Jeanet Brouwhuis, Jbace eventmanagement

“Wij waren bijzonder tevreden over het optreden van Nils Roemen. De zaal was erg enthousiast, Nils kreeg de mensen goed mee, had alle aandacht en een ijzersterk verhaal.Ik hoor van veel deelnemers de concrete voorbeelden die hij gaf terug, dus het is goed blijven hangen en daar hoopte ik ook op. Verder is er ook veel positief over hem getwitterd tijdens de conferentie. Ik zou hem zo nog een keer willen uitnodigen!”
— Mariska Mentink, Gemeente Lochem

Nils Roemen op de week van de ondernemer:

Nils Roemen | Presentatie tijdscherift : ‘Erisgenoeg’ from VideoLogic on Vimeo.

Nils Roemen bij Platform Zelfstandige Ondernemers, 2013

Nils Roemen op TEDx:


Nils over de Waarmakerij:

Nils Roemen | De Waarmakerij | #sui21 from Frank Zijlstra on Vimeo.

Lezing voor Tilburgs innovatie centrum

Lezing Brabantse Innovatie Kwartiermakers over Sociale Overwaarde from Roemen on Vimeo.

Nils in het KRO TV programma, De Nachtzoen:
Get Adobe Flash PlayerAls het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.

Artikelen:
Tijdschrift voor coaching: anders omgaan met waarde

QPQ magazine voor sociaal ondernemers: sociale overwaarde

Trouw: 7 Days of Inspiration

Trouw: Durftevragen

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.