Nils Roemen

Booking request

Nils Roemen

Nils Roemen

NilsRoemen

Nils Roemen is experience designer.

Veel vernieuwings- of verandertrajecten blijven hangen bij een goed plan of goede bedoelingen. Het is vaak moeilijk om de noodzaak van verandering over te brengen, maar nog veel moeilijker om die verandering ook daadwerkelijk door te voeren. De meest gestelde vraag is dan ook: “ Hoe krijg ik mijn mensen mee?”.

Het antwoord is helder: raak ze in het hart met een onvergetelijke ervaring. Nils Roemen is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en uitvoeren van dit soort ervaringen. Gebaseerd op meer dan 20 jaar ondernemerschap, Durftevragen en zijn adviesrol bij grotere organisaties, weet hij hoe je door middel van experience design mensen echt in beweging kan krijgen.

Nils is een van de pioniers op het gebied van experience design. Het begon met het bouwen van twee escape rooms, waar hij de krachtige mix van storytelling, gaming en experience design ontdekte. Gebaseerd op deze ervaring bouwde Nils het concept uit naar de omgeving buiten de escape room. Zo ontwierp hij een breed scala aan experiences binnen verschillende typen organisaties: onderwijs, bedrijfsleven, universiteit en overheid. Steeds met als doel mensen uit eigen verlangen mee te laten doen. En dat werkt.

Zie bijvoorbeeld de case van Jaguar, waar Nils samen met Bas van Teylingen experience design marketing inzette om een jonger en breder publiek te betrekken bij het Jaguar The Pace evenement.

Steeds meer bedrijven worden zich bewust van de kracht van experience design marketing. Recent publiceerde ABN-AMRO online een mooi onderzoek over hoe merken experience design marketing meer in zouden kunnen zetten teneinde hun doelgroep meer te betrekken. Een tamelijk onontgonnen gebied waarin de eerste pioniers zich nu beginnen te roeren.

In zijn lezingen deelt Nils zijn ervaringen met experience design. Vanuit zijn rol als deelnemer (ooit werd hij zelf verleid door een game) en als ontwerper. Hij legt uit hoe hij groepen en individuen het avontuur in stort. Altijd met een belangrijk leereffect als doel, meestal met een verandertraject als aanleiding.

—-
Testimonials:

“Dankzij het optreden van Nils (erg professioneel, vermakelijk, met gevoel voor humor en ook een goede boodschap) heeft hij de middagsessie (met de innovatietafels) een positieve boost gegeven.”
— Jeanet Brouwhuis, Jbace eventmanagement

“Wij waren bijzonder tevreden over het optreden van Nils Roemen. De zaal was erg enthousiast, Nils kreeg de mensen goed mee, had alle aandacht en een ijzersterk verhaal.Ik hoor van veel deelnemers de concrete voorbeelden die hij gaf terug, dus het is goed blijven hangen en daar hoopte ik ook op. Verder is er ook veel positief over hem getwitterd tijdens de conferentie. Ik zou hem zo nog een keer willen uitnodigen!”
— Mariska Mentink, Gemeente Lochem

Over Experience Design, 6 sept 2018, Singapore

Op de week van de ondernemer:

Nils Roemen bij Platform Zelfstandige Ondernemers, 2013

Nils Roemen op TEDx:

Artikelen:
Tijdschrift voor coaching: anders omgaan met waarde

QPQ magazine voor sociaal ondernemers: sociale overwaarde

Trouw: 7 Days of Inspiration

Trouw: Durftevragen

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.