Rikkert Walbeek

Rikkert spreekt Nederlands

Services: Presentatie, Quick Scan, Workshop

Meer info: LinkedIn, Website, Twitter,

Aanvraag expert

Rikkert Walbeek

Rikkert Walbeek

rikkertwalbeekRikkert Walbeek (1970) is expert op het gebied van Sales 2.0. Hij is eigenaar van SalesXeed, een organisatie die hij in 2002 oprichtte en dat zich richt op Sales Outsourcing, Interim Sales, Sales Consultancy en Sales Recruitment.

Rikkert is de oprichter van het eerste sales weblog van Nederland: Sales is een Vak.

In 2008 startte hij zijn tweede sales-weblog Sales 2.0, waarmee hij een brug slaat tussen Web 2.0 en sales. Hiermee is hij de eerste en (vooralsnog) de enige specialist die in Nederland Sales 2.0 promoot.

Sales 2.0 is het gebruik van innovatieve sales technieken, gebaseerd op het creëren van waarde voor zowel de koper als de verkoper en mogelijk gemaakt door Web 2.0 en nieuwe technologie. Wat betekenen de huidige ontwikkelingen voor sales? Wat hebben Transparantie, Wiki’s, Personal Branding, Twitter en Social Media met Sales te maken en hoe kan je deze ontwikkelingen inzetten?

In 2008 kwam zijn boek Sales Bijdehand uit, een bundeling van zijn columns en weblog-artikelen

Rikkert Walbeek is al sinds 1993 actief in sales, voordat hij in 2002 SalesXeed opzette was hij 10 jaar lang actief in verschillende sales functies, voornamelijk bij Amerikaanse ICT organisaties (o.a. Dow Jones Telerate, Compuware Corporation en Peregrine Systems).

Rikkert spreekt op een levendige manier over sales en sales 2.0, waarbij hij zijn eigen achtergrond en dagelijkse ervaringen ruimschoots deelt. Hij wordt regelmatig gevraagd voor lezingen, advies en workshops, als onderwerp staan Sales en Sales 2.0 centraal.

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.