Rocco Stallvord

Aanvraag expert

Rocco Stallvord

Rocco Stallvord

Rocco Stallvord (1978) is mede-oprichter en strategy director van We are First: in 2009 letterlijk het eerste influencer marketing bureau van Nederland. Zijn bureau is sindsdien een autoriteit en voorloper in deze exploderende markt. Naast First is Rocco altijd bezig met initiatieven op het snijvlak van marketing, media & e-commerce en werd daarvoor in 2012 door Sprout uitgeroepen tot een van de meest vernieuwende ondernemers van Nederland.

Viral marketing
Rocco is zijn carrière in 2004 begonnen bij het destijds toonaangevende digitale bureau Qi. Daar introduceerde hij de term ‘seeding’ voor het via blogs verspreiden van spraakmakende content. Met deze techniek ondersteunde hij opkomende viral marketing campagnes en is zodoende betrokken geweest bij grote virale successen, waaronder de grootste commerciële viral video van Nederland: de rollercoasterfilm van ABN Amro, goed voor inmiddels ruim 100 miljoen video views.

Influencer Marketing
In 2009 startte Rocco het eerste influencer marketing bureau van Nederland: We are First. Daar vervult hij nu de rol van strategy director en werkt voor merken als MediaMarkt, Philips, Interpolis en Huawei. Eind 2017 heeft Rocco het boek #SPON uitgebracht waarin hij de gouden regels voor influencer marketing beschrijft en merken helpt om een eigen influencer strategie te bepalen.

Subscription services
In de zoektocht naar een businessmodel rondom influencers bedacht Rocco in 2012 Curated.nl. Hier kon je een abonnement op een influencer afsluiten, van wie je vervolgens elk kwartaal een bijzonder, zelf uitgekozen of gemaakt cadeau kreeg toegestuurd. Uit deze service werd de volgende service bedacht: subb.me. Deze technische startup ondersteunde ondernemers in het opzetten van een eigen subscription service, inclusief betaal en abonnee module.

Rocco spreekt vooral over alle aspecten van influencer marketing. Maar ook over media strategie anno 2018, over het spanningsveld tussen betaalde en verdiende aandacht, over geloofwaardigheid in de media, over technologie in marketing, over creatief ondernemen en over het belang en het gevaar van side projects.

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.