Roderick Reichenbach

Booking request

Roderick Reichenbach

Roderick Reichenbach

Roderick Reichenbach

Als co-founder van Braingineers is neuropsycholoog Roderick Reichenbach gespecialiseerd in het onbewuste van het menselijk brein. Bij Braingineers kunnen ze met behulp van de nieuwste technologie in kaart brengen hoe mensen onbewust bepaalde beslissingen nemen, bijvoorbeeld tijdens het doen van een aankoop.

In 2011 behaalde Roderick zijn MSc in neuropsychologie waarna hij de klinische psychologie in is gegaan en zich voornamelijk richtte op onderzoek naar het cognitief functioneren bij de kinderen. Hoe het brein functioneert en hoe dit wordt beïnvloed door de omgeving heeft Roderick altijd al gefascineerd. Kleine verschillen tussen diverse aangeboden stimuli kunnen van grote invloed zijn op het oordeel hierover. Meestal is men zich hier niet van bewust, maar door metingen kan worden weergegeven dat het brein wel degelijk wordt beïnvloed.

Met deze interesse richtte Roderick Reichenbach 2012 samen met Max van Kaathoven het bedrijf Braingineers op, een neuro-intelligencebureau. Met de nieuwste technologie, gebaseerd op neuroscience en Artificial Intelligence, nemen ze een kijkje in het brein en maken ze onbewuste beleving inzichtelijk. Zo brengen ze bottlenecks in kaart van websites (online usability), TV-commercials, maar ook klantervaring van producten en diensten. Doel hierbij is een effectievere communicatie en conversie verhoging van touchpoints en campagnes.

Zo heeft Braingineers klanten als T-Mobile, Achmea, Transavia, De Volksbank, Leaseplan en vele anderen inzicht gegeven in wat hun klanten beleven en welke keuzes ze maken.

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.