Roy Cremers

Roy spreekt Engels, Nederlands

Onderwerpen: Crowd Funding, Innovation

Services: Keynote, Panel, Presentatie

Meer info: LinkedIn, Website, Twitter,

Aanvraag expert

Roy Cremers

Roy Cremers

Roy Cremers

Het bereiken en betrekken van publiek loopt als een rode draad door de professionele carrière van Roy Cremers (1983). Tijdens zijn studies Kunstgeschiedenis en Communicatie- en Informatiewetenschappen was hij persvoorlichter bij Stedelijk Museum Amsterdam om vervolgens bij Foam fotografie aan de man te brengen. Binnen het museum richtte hij Foam Editions op, een plek waar fotografie verkocht werd. In 2009 ontwikkelde Roy vanuit het Amsterdams Fonds voor de Kunst het idee voor een crowdfundingplatform in de cultuursector.

Voordekunst
Sinds november 2010 is voordekunst.nl online en is het in Nederland het meest bekende platform waar kunstenaars en kunstinstellingen een beroep kunnen doen op het publiek. Met succes. 80% van de projecten slaagt en in 2016 is er € 4,3 miljoen gedoneerd. Roy startte voordekunst alleen, maar werkt inmiddels met 8 collega’s dagelijks aan de doorontwikkeling van het platform.

Crowd engagement
Crowdfunding is een term die Roy niet graag meer in de mond neemt. Te vaak wordt er naar het financiële rendement gekeken terwijl het juist draait om het betrekken én vasthouden van publiek. Liever spreekt hij dan ook van crowd engagement. Als geen ander weet Roy hoe belangrijk het is om publiek te bereiken, te betrekken en uiteindelijk vast te houden. Dit is in de kunstsector van belang, net zoals het in iedere andere sector van belang is. Aan de hand van aansprekende voorbeelden neemt Roy je mee in de do’s en dont’s van crowd engagement.

Innovatieprocessen
Daarnaast kan Roy alles vertellen over innovatie binnen bestaande organisaties. Bij Foam ontwikkelde hij een nieuw businessmodel, het verkopen van fotografie in een galerie, bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst creëerde hij een platform om ondernemerschap bij kunstenaars te stimuleren en het draagvlak voor kunst en cultuur te vergroten. Beide initiatieven heeft hij van idee tot uitvoering en bestendiging meegemaakt. Persoonlijk leiderschap, vertrouwen en het bewaken van het interne draagvlak zijn thema’s waar hij veelvuldig mee te maken heeft gehad.

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.