Sanne Kanis

Booking request

Sanne Kanis

Sanne Kanis

Sanne Kanis
Sanne Kanis (1981) is schrijver en adviseur voor start-ups en scale-ups. Ze werkt nu ruim twaalf jaar in de tech-industrie en deed ervaring op bij drie beursgenoteerde technologiebedrijven. Ze vervulde posities in binnen- en buitenland en was onder andere verantwoordelijk voor het opzetten en uitrollen van de Europese commerciële strategie van Spotify. Ook werkte ze meer dan vier jaar voor Google als analist en runde het loyalty-programma van Booking.com. Momenteel adviseert ze start-ups en scale-ups in hun groei, met als specialiteit het optimaliseren van sales, marketing en partnerships.

Bij uitgeverij Prometheus verscheen onlangs haar debuutroman De bubbel, waar op gevatte wijze de tech cultuur wordt besproken, een subcultuur waarin luxe extraatjes al snel als vanzelfsprekendheid worden beschouwd en seksisme, schending van bedrijfsethiek en managers met een sudden wealth-syndroom de schaduwzijde vormen.

De column in het FD van Sanne Kanis

Sanne Kanis in NRC (22 januari 2020): De luxe van de techwereld werkte als een verdovende pleister

Sanne spreekt over: scale-ups, cultuur en ethiek in tech en agile writing

Een paar voorbeelden van lezingen:
Cultuur binnen tech-bedrijven
Hoe ziet een tech-bedrijf er van binnen uit? Hoe is het om hypergrowth mee te maken? De techcultuur, die bekend staat om haar innovatieve en dynamische karakter, vormt voor velen een belangrijke inspiratiebron. Sanne vertelt over de techcultuur en de invloed daarvan op persoonlijke- en bedrijfsontwikkeling.

Zijn de grenzen van ethiek zoek in tech?
Kanis vindt dat er te weinig aandacht is voor ethiek binnen de industrie, zowel intern (waar er een gebrek is aan gedragsregels) als extern (waar de enorme drang om te groeien vaak ten koste gaat van het grotere maatschappelijke belang). Ze pleit voor beter toezicht binnen de tech sector en meer aandacht voor morele aspecten.

Agile writing
Hoe kan je lessen (best practices) uit tech toepassen op andere vakgebieden? Sanne ontwikkelde voor haar eigen roman een nieuwe methodiek: agile writing. Door procesmatig te werk te gaan, digitale tools in te zetten en iteratief te schrijven, kwam zij binnen 6 maanden tot een MVB: een Minimum Viable Book.

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.