Sanne Kanis

Booking request

Sanne Kanis

Sanne Kanis

Sanne Kanis
Sanne Kanis is auteur en oprichter van Abel Entertainment: een studio die audiocontent produceert, zodat kinderen en families zich ook zonder scherm kunnen vermaken. Ze sprak over de (on)ethische kanten van technologie op TedX en had een wekelijkse column in Het Financieele Dagblad.

Ze publiceerde de roman De bubbel en het boek Digitale Dilemma’s: hoe technologie ons leven beïnvloedt. Eerder werkte ze op strategische posities voor Google, Spotify en Booking.com.

In november 2022 verscheen Niet appen tijdens het eten, wat Sanne Kanis samen met Aaron Mirck schreef. Een handige en grappige gids voor iedereen die struikelt over de ongeschreven regels in het digitale tijdperk op de werkvloer en in het privé leven.

Keynote moderne etiquette

Technologie heeft de manier waarop we met elkaar omgaan veranderd. Tijd voor nieuwe etiquette regels dus, want hoe heurt het eigenlijk online? In deze keynote leren de bezoekers van jouw event de moderne etiquette regels – op een leuke, interactieve en speelse manier.

Wat te doen als je kind tien uur schermtijd heeft per dag? Is het oké om een date uitgebreid te googlen? Hoe wijs je collega’s op de online etiquette? Hoe reageer je als er in de familie-app een complottheorie wordt gedeeld? Is het handig om al je kwaaltjes te googlen? Wat als je vrienden jou – of hun kinderen – steeds ongevraagd taggen op social media?

Moderne etiquette op de werkvloer
Wil je liever een keynote die toegespitst is op de zakelijke omgangsvormen? Dat kan ook! Want hoe heurt het eigenlijk online op het werk? Bij veel bedrijven werken digital nomads, die locatie-onafhankelijk werken. Hoe voorkom je als digital nomad dat je collega’s jaloers worden op je avonturen? Als je baas of collega op zondag een appje of mailtje stuurt, hoor je dan dezelfde dag te reageren? Wat is er met LinkedIn gebeurd, dat steeds minder op een zakelijk netwerk en steeds meer op een prikbord voor zelf-felicitaties lijkt? En hoe zeg je gedag op een druk-bezochte Zoom-call?

De column in het FD van Sanne Kanis

Sanne spreekt over: scale-ups, groei, cultuur en ethiek. Nog een paar voorbeelden van haar lezingen:

Ethiek binnen technologie

Kanis belicht de morele aspecten binnen tech en vindt dat er te weinig aandacht is voor ethiek, zowel intern (door een gebrek aan gedragsregels en druk van investeerders) als extern (door gebrek aan regulering van overheid en autoriteit). Ze benoemt de gevaren van data-exploitatie voor consumenten. Ze pleit voor scherper toezicht en regulering binnen de tech sector, andere beloningsstructuren en meer aandacht voor morele aspecten.


Inclusieve algoritmes

Een boeiende en actuele lezing die gaat over hoe diversiteit in tech. Hoe benadelen algoritmes vrouwen en wat zijn de nadelige gevolgen hiervan? Hoe kunnen we komen tot gelijkheid voor vrouwen (en andere groepen) in tech en streven naar een toekomst met eerlijke algoritmes?

Sanne Kanis gaf de Annie Romein Verschoorlezing 2021: ‘Inclusieve algoritmes’ ter ere van Internationale vrouwendag – Universiteit Leiden

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.