Sanne Kanis

Booking request

Sanne Kanis

Sanne Kanis

Sanne Kanis
Sanne Kanis is ondernemer en schrijver en werkte op strategische posities voor Google, Spotify en Booking.com. Momenteel heeft ze haar eigen adviesbureau, waarin ze startups en scale ups adviseert over expansie en groei.

Sinds 2020 schrijft ze wekelijks in het katern Futures van Financieele Dagblad over de invloed van technologie op ons dagelijkse leven. In 2019 publiceerde zij de roman De bubbel bij Uitgeverij Prometheus waarin zij een boekje opendoet over de bedrijfscultuur van en het gebrek aan ethiek bij tech bedrijven.

De column in het FD van Sanne Kanis

Sanne Kanis in NRC (22 januari 2020): De luxe van de techwereld werkte als een verdovende pleister

Sanne spreekt over: scale-ups, groei, cultuur en ethiek. Een paar voorbeelden van haar lezingen:

Ethiek binnen technologie

Kanis belicht de morele aspecten binnen tech en vindt dat er te weinig aandacht is voor ethiek, zowel intern (door een gebrek aan gedragsregels en druk van investeerders) als extern (door gebrek aan regulering van overheid en autoriteit). Ze benoemt de gevaren van data-exploitatie voor consumenten. Ze pleit voor scherper toezicht en regulering binnen de tech sector, andere beloningsstructuren en meer aandacht voor morele aspecten.


Inclusieve algoritmes

Een boeiende en actuele lezing die gaat over hoe diversiteit in tech. Hoe benadelen algoritmes vrouwen en wat zijn de nadelige gevolgen hiervan? Hoe kunnen we komen tot gelijkheid voor vrouwen (en andere groepen) in tech en streven naar een toekomst met eerlijke algoritmes?

Sanne Kanis gaf de Annie Romein Verschoorlezing 2021: ‘Inclusieve algoritmes’ ter ere van Internationale vrouwendag – Universiteit Leiden

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.