Timan Rebel

Timan spreekt Engels, Nederlands

Onderwerpen: Social Media, Start-ups

Services: Keynote, Panel, Workshop

Meer info: LinkedIn, Website, Twitter,

Aanvraag expert

Timan Rebel

Timan Rebel

Timan Rebel is serial entrepreneur en momenteel werkt hij aan zijn nieuwste startup Snowsciety, een social tracking app voor skiers en snowboarders. Hij is gespecialiseerd in ondernemerschap, social media en technische onderwerpen als API’s, Agile Development en HTML5.

In 2001 richtte Timan Sugababes.nl op. Sugababes.nl (met Superdudes.nl als mannelijke counterpart) groeide uit tot Nederlands grootste social network voor jongeren en liep voorop in de vroege ontwikkeling van Social Media in Nederland.

Na de verkoop van Sugababes.nl in 2007 aan TMG richtte Timan verschillende nieuwe communities op binnen de Telegraaf Media Groep en was mede verantwoordelijk voor de internetstrategie van Telegraaf Media Groep NL 2009-2012.

Van 2009 tot 2011 was Timan CTO bij de Amsterdamse internet start-up Mobypicture.com, een dienst die het eenvoudig maakt je avonturen te delen met vrienden dmv foto’s, video en audio. Timan is mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het succesvolle product MobyNow, een online aggregatie platform voor social media, en zorgde door de introductie van Scrum en Agile Development voor flexibeler en betere development processen. Mobypicture loopt voorop in de implementatie van HTML5 en CSS3.

Timan geeft vanuit zijn bedrijf Rebelic bedrijven advies over het gebruik van social media en de inzet van agile project management technieken en heeft gewerkt voor onder andere Yamaha Motors, The Next Web en Techcrunch.

Timan sprak eerder op Emerce Eday, Adobe Usergroup (XL) en heeft gast colleges verzorgd bij Fontys Hogescholen en Wecanbeheroes Online Media Academy.

Zie ook:
Lean op de piste

Timan Rebel pitched Snowsciety op The Next Web 2012

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.