Tony Bosma

Tony speaks Engels, Nederlands

Topics: Big data, Technology Trends

Services: Keynote, Panel, Presentatie

More info: LinkedIn, Website, Twitter,

Booking request

Tony Bosma

Tony Bosma

TonyBosma

Trendwatcher en Futurist Tony Bosma (1973) is de oprichter van de internationaal erkende trendwatching-, innovatie- en toekomst adviesorganisatie Extend Limits. Extend Limits is een van de eerste weblogs in Nederland op het gebied van trendwatching en toekomst en is in haar 10-jarig bestaan uitgegroeid tot een internationale bron voor kennis en informatie over innovatie, toekomst en daadwerkelijk verstorende trends en ontwikkelingen. Extend Limits monitort de wereld zodat je je niet afvraagt waarom ontwikkelingen plaatsvinden maar je vraagt je af waarom ze nog niet hebben plaatsgevonden.

Tony Bosma is de oprichter en het boegbeeld van Extend Limits. Door zijn jarenlange ervaring, zeer brede klantreferenties en vooral unieke manier van werken en focus op de fundamentele trends die voor blijvende strategische verandering zorgen, staat hij internationaal bekend als een gerenommeerde trendwatcher. Hij is als enige Nederlandse trendwatcher meerdere malen genomineerd voor trendwatcher of the year in verschillende categorieën. Het werk van Bosma staat bekend om de confronterende en inspirerende inhoud. Een rollercoaster van emotie die ervoor zorgen dat er mensen geraakt worden. De lezingen van Bosma zijn multimediaal en met veel beeld waarbij altijd de meest actuele ontwikkelingen zijn toegevoegd. Naast lezingen en workshops wordt Tony Bosma veelvuldig gevraagd als toekomstexpert, panelsessie, jurylid en inspirator / executive coach. Vanuit Extend Limits ondersteunt hij organisaties, instituten en overheden bij het in kaart brengen van toekomstbeelden (scenarioplanning) en doet hij strategiechallenges.

Vanuit zijn rol als trendwatcher futurist is hij een veel geziene gast in de media om te reageren op actuele gebeurtenissen. Tevens is Tony Bosma een van de voornaamste auteurs van de TrendRede. De jaarlijkse tegenhanger van de troonrede en inmiddels belangrijk visiedocument voor de politiek en organisaties. De Trendrede is een jaarlijkse samenwerking tussen vooraanstaande trendwatchers van Nederland. Ook publiceert Tony Bosma veelvuldig op Extend Limits en gastblogs in andere media en heeft hij meegewerkt aan onder andere Sociaal Kapitaal (2013), Het groot innovatiemodellen boek (2012), 3652xMorgen, Ideeen Genoeg, Search Digital World, Entertainment Marketing. Ook schreef hij het boek over de toekomst ‘2020, een hel(s)e onderneming’.

Naast zijn werk als trendwatcher / futurist is Tony Bosma actief bij diverse opleidingen zoals Fontys, Avans en zit hij in onderwijs-adviescommissies. Ook is Tony Bosma commissaris bij de private zorginstelling TranSpaarne Holding binnen ziekenhuis TranSpaarne.

“Je moet niet kijken maar zien. De houding die iedere organisatie of instituut zich nu moet aanleren is dat je je niet afvraagt waarom bepaalde ontwikkelingen plaatsvinden maar waarom ze nog niet hebben plaatsgevonden.

Tony Bosma onderscheidt zich door zich niet te laten leiden door de waan van de dag en de vele hypes maar richt zich als een van de weinige trendwatchers op daadwerkelijke verstorende trends en ontwikkelingen. Die trends die een blijvend effect hebben op onze manier van leven, werken, communiceren en consumeren.

Klanten waarvoor Tony Bosma werkt zijn zeer divers: Van de top binnen overheden zoals de Europese Commissie, Ministerie van Financien en het Zweedse Ministerie van Innovatie, Nationale Politie tot aan telecom zoals Tele 2 (Nederland en Zweden) en alle Nederlandse grootbanken en verzekeraars (Achmea, ING, Menzis, ABN AMRO, Rabobank). Zijn nominatie als trendwatcher technologie maakt Tony Bosma ook erg populair binnen Technologie organisaties zoals bijvoorbeeld Denso, Philips en wetenschapsparken, logistiek zoals Db Schenker en Emons en retailorganisaties zoals Marktplaats. Verder is Bosma veelvuldig actief in de zorg zoals bij ziekenhuizen TranSpaarne en Jeroen Bosch Ziekenhuis en uitgevers zoals Sanoma.

“Kijken we vanuit het heden naar de toekomst dan zijn we vaak verwondert, kijken we vanuit de toekomst naar het heden dan zijn we geschokt. (Tony Bosma)

De lezingen van Bosma zijn een belevenis die je huidige kijk op de wereld fundamenteel zullen ‘resetten’. A mind stretched by a new experience will never fall back to it’s old way of thinking.

De presentaties zijn na de lezing vrij beschikbaar.

“De presentatie van Tony heeft ons de ogen geopend. Echt een verhaal dat je aan het denken zet. Je kan al deze trends en toekomstige ontwikkelingen als een bedreiging zien, maar door de positieve insteek van Tony ben ik vooral de kansen gaan zien.
Nu aan ons om deze kansen op te pakken en uit te werken. Ik kan deze presentatie ten zeerste aanbevelen.”

–mr. P.M.H. Dircks, DAS, Regiomanager Roermond

Promo video Tony Bosma:

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.