Valentine van der Lande

Booking request

Valentine van der Lande

Valentine van der Lande

ValentinevdLandeI

Valentine van der Lande is serial entrepreneur en oprichter van Oot, een bezorgservice voor gezond eten.

Valentine werd bekend toen ze in 2010 TenPages.com lanceerde. TenPages was een innovatief uitgeefconcept waar nieuw – en later ook bekend – schrijftalent financieel werd gesteund door het publiek. De website was na Sellaband de eerste grote crowdfundingwebsite van Nederland. Het was bovendien een van de grootste innovaties in de uitgeefwereld het afgelopen decennium en Van der Lande werd dan ook geïnterviewd door zo’n beetje alle Nederlandse media die er zijn. Bijna 100 schrijvers werden in ruim 4 jaar uitgegeven, waaronder bijvoorbeeld de Zo Zuidas-schrijfsters. Ook bekende Nederlanders als presentator Arie Boomsma en chefkok Ron Blaauw werden aan het concept verbonden.

TenPages.com won in 2010 de Accenture Innovation Awards, een van de belangrijkste innovatieprijzen van Nederland. Daarnaast won Van der Lande diverse ondernemersprijzen. Begin 2014 werd TenPages.com door Van der Lande gestaakt doordat het verdienmodel te weinig opbracht.

Van der Lande heeft ook brede ervaring binnen andere snelgroeiende, vernieuwende bedrijven: ze werkte onder meer voor bol.com en fotoboekenwinkel Albumprinter (Albelli).

Van der Lande is een sprankelende, ontwapenende spreker, die kan op inspirerende manier kan vertellen over haar eigen ervaringen. Zij vertelt het beste over de volgende onderwerpen:

– De kracht van publiciteit
– Innovatie in een traditionele branche
– Crowdfunding
– De snelle groei van een start-up (en het staken ervan)
– De kracht van de community: hoe gebruikers je bedrijf dragen (en kritischer zijn dan je eigen moeder)
– De ups & downs van ondernemerschap

Valentine in het programma Alles draait om geld

Valentine bij Belegger TV:

Accenture Pitch Video:

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.