Exponentiële groei: ook voor jouw organisatie?

Hoe kan het dat een handjevol technologiebedrijven veel harder groeit dan de huidige spelers in de markt? Welke factoren liggen ten grondslag aan de disruptie die plaatsvindt (of gaat vinden) in bijna iedere industrie?

Er is een nieuw soort business opgestaan: de exponentiële organisatie. Een exponentiële organisatie wordt gedefinieerd als een organisatie wiens impact (of output) tenminste 10x groter is dan de andere organisaties in die industrie.

Salim Ismail, Yuri van Geest en Michael Malone onderzochten honderden startups en interviewden tientallen CEO’s van de snelst groeiende organisaties (zoals Airbnb, Netflix, Tesla, Waze, Arianna Huffington en Chris Anderson). Ze identificeerden de factoren die ten grondslag liggen aan deze snelle groei. Het belangrijkste: een combinatie van nieuwe organisatietechnieken en nieuwe versnellende technologieën.

Het boek Exponentiele Organisaties geeft een overzicht van de huidige ontwikkelingen op organisatorisch en technologisch gebied en het presenteert een raamwerk van interne en externe factoren waarmee elke organisatie, of het nu om een start-up of een multinational gaat, een exponentiële organisatie kan worden.

Exponential Organisations werd door Frost & Sullivan uitgeroepen tot Business Book of the Year 2014 en deze week verschijnt de Nederlandse versie.

Wil je een exemplaar winnen? Mail ons! Meer weten? Boek Yuri van Geest voor een lezing.