(Hoe) kun je innovatie managen?

(Hoe) kun je innovatie managen?

Op 22 oktober kwam het nu al spraakmakende boek van Frans Nauta uit, met de titel Het Innovatieplatform; innoveren in het centrum van de macht. In dit boek geeft hij een zo getrouw mogelijk beeld van zijn ervaringen als secretaris van het Innovatie platform waar hij in augustus 2003 door voorzitter Balkenende voor uitgenodigd werd. Het boek gaat over gesmoord enthousiasme, gemiste kansen, poldercultuur en innoveren in het centrum van de macht.

De context van het Innovatieplatform was uniek, maar het proces speelt zich dag in dag uit af in tal van bedrijven en overheidsorganisaties. Initiatieven voor verandering roepen in iedere organisatie weerstand op. Alleen als de top die verandering goed inzet en managed heeft innovatie een kans van slagen. Datzelfde geldt voor de innovator: alleen als je slim opereert zul je een innovatie goed naar de finish kunnen brengen.

In een op maat gemaakte presentatie vertelt Frans hoe je als organisatie en als eenling in een organisatie de kunst van het veranderen in de vingers krijgt, inclusief survivaltips voor vernieuwers in de polder. Voor iedereen die echt serieus is over innoveren! Boek deze presentatie.

Je kunt Het Innovatie Platform onder andere bestellen bij Managementboek.nl