Is it Safe?

Is it Safe?

10 jaar geleden waren er nog bedrijven die hun medewerkers verboden het internet te bezoeken (ja echt waar!), nu komt dat praktisch niet meer voor. In welke branche je ook werkt, vrijwel alle bedrijven worden steeds meer afhankelijk van internet. En niet alleen voor informatievoorziening, het bedrijf van nu is open en deelt informatie met de buitenwereld. Ruim 60% van de Nederlandse bedrijven zet social media in om contact te onderhouden en informatie te delen met bestaande klanten. En ook intern wordt vaak informatie gedeeld door middel van een Intranet.

Maar er is ook informatie die niet gedeeld kan worden. En je klanten verwachten dat hun gegevens veilig zijn bij jouw bedrijf. Ook zijn er regels en wetten omtrent privacy en communicatie.

Hoe zorg je de informatie goed beveiligd is en wat is daarbij geoorloofd? Wanneer schendt je privacy en wat is de wet op bescherming persoonsgegevens? Waar mag je je klanten wel en niet mee lastig vallen? Zijn er regels verbonden aan bloggen? En mag je überhaupt wel alles zeggen?

Arnoud Engelfriet beantwoordt deze vragen in zijn nieuwste boek Security. Hij legt uit welke wetten en regels er gelden voor securityresearchers, beveiligers, hackers en bedrijven die met ICT werken. Van het beveiligen van computersystemen tot ethisch hacken, Arnoud vertelt hoe het juridisch in elkaar steekt.

Zorg dat je je zaken op orde hebt in 2012 en vraag of Arnoud Engelfriet langs komt voor een op maat gemaakte lezing of voor advies. Wie hem dit jaar nog boekt, krijgt het boek!