Know your future

De Zweedse Alexander Bard en Jan Söderqvist zijn twee van de meest vooraanstaande futurologen van dit moment. Vanuit de diepe overtuiging dat de interactieve revolutie de meest radicale revolutie in de geschiedenis is, voorspellen zij dat de maatschappij, de politiek, de economie, cultuur, sociale machtsstructuren, de manier waarop we naar de wereld kijken en hoe het hele concept van mens-zijn radicaal gaat veranderen.

Samen schreven zij drie boeken en deze zijn nu voor het eerst beschikbaar als complete set, onder de titel: The Futurica Trilogy.

De trilogie bestaat uit:
-Deel 1 The Netocrats – Over hoe het internet een wereldwijde upperclass creëert, die de strijd aan gaat met de oude machtsstructuren.
-Deel 2 The Global Empire – Dit beschrijft hoe de Netocrats naar de wereld kijken, en laat zien dat dat een radicaal ander wereldbeeld is dan enige andere ideologie in de geschiedenis.
-Deel 3 The body machines – Beschrijft wat het betekent om een mens te zijn in een interactieve wereld.

Bard en Söderqvist voorspelden eerder de dotcom crash en 9/11, ze voorzagen revolutionaire innovaties zoals Google, Facebook, Al Qaida en WIkileaks en voorzien een interactieve revolutie die een enorme impact zal hebben op de maatschappij. De belangrijkste machtsstrijd van dit moment draait om de controle van het internet: is dit voorbehouden aan de opkomende elite (de netocracy)? Of weet de gevestigde orde (de bourgeoisie) zich aan te passen en de macht te behouden?

Kortom, een niet te missen trilogie voor iedereen die vooruit kijkt!

En.. The Next Speaker mag 3 van de Futurica Trilogieën weg geven. Stuur dus snel een e-mailals je mee wil loten.

En natuurlijk komen zij ook graag zelf langs. Alexander Bard en Jan Söderqvist geven beiden lezingen over de toekomst, de impact van de interactive revolutie en de radicale veranderingen die ons te wachten staan. Hun lezingen zijn, op zijn zachtst gezegd, spectaculair te noemen. Neem contact op voor de mogelijkheden.