Lean op de piste

De eerste sneeuw is gevallen en wij beginnen langzaam al een beetje in de stemming te komen voor de wintersport. Timan Rebel is tegenwoordig bijna het hele jaar in de sneeuw om zijn product Snowciety te testen.

Snowciety is een social ski-app, waarmee je je vrienden kan tracken en daardoor gemakkelijk weer kan terug vinden op de piste. Ook houdt het je statistieken bij zoals de afstanden en de plaatsten waar je geskied hebt en dit kan je dan weer delen met je vrienden (bragging rights!). De app is sinds kort beschikbaar in de app store en Google Play.

Timan ontwikkelde de Snowciety app zelf en werd daarbij geïnspireerd door The Lean Startup van Eric Ries: een methode die zorgt dat je sneller en succesvoller een startup runt door duidelijke doelen te stellen, veel te testen en eerst te werken aan een MVP (minimal viable product). Doelen niet gehaald? Dan zo snel mogelijk pivoten. De methode richt zich op startups, maar de tips zijn relevant voor grotere bedrijven die sneller en succesvoller producten willen ontwikkelen.

Timan heeft inmiddels behoorlijk veel ervaring met lean en weet waar je op moet letten bij de implementatie. Hij sprak hier recentelijk nog over in de Lessons Learned serie van Fast Moving Targets.

Meer weten over Lean in de praktijk? Als hij niet aan het testen is, vertelt Timan er graag over.