Masterclass Verken en ontwikkel jouw visie op onderwijs van de toekomst Masterclass Verken en ontwikkel jouw visie op onderwijs van de toekomst

Deze Masterclass boeken?

Bel: 020-8202131

Wensen voor een op-maat gemaakte in-house Masterclass? Mail Tessa Sterkenburg of vul direct onderstaand formulier in en wij bellen jou voor een vrijblijvende intake.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Ontdek de fundamenten van het onderwijs van de toekomst en ontwikkel een visie op wat goed onderwijs is. Samen kijken we naar de onderliggende doelen, mechanismen, beoordelingscriteria en invulling van het onderwijs. Je ontwikkelt een eigen visie op wat ‘goed onderwijs’ is, waardoor je een duidelijk beeld krijgt van de plek waar jouw organisatie nu staat en welke stappen je kunt zetten om een solide basis te leggen voor toekomstige plannen.

Claire Boonstra

Onderwijs van de toekomst

Steeds meer scholen voelen de behoefte om het unieke individu centraal te stellen, om te zorgen dat alle kinderen hun eigen talent kunnen ontwikkelen. Dit vraagt om een verschuiving in het onderwijs: niet langer is het onderwijssysteem leidend maar streven we naar het ontwikkelen van ieders unieke en oneindige potentieel en te leren om dit een leven lang waardevol in te zetten en bij te dragen aan een betere wereld: vrediger, gezonder, gelukkiger en duurzamer. Wat betekent dat in de praktijk? Hoe geef je dat handen en voeten?

Veelal ligt de focus bij innovatie en beweging in het onderwijs op het niveau van de invulling – en wordt er een nieuwe methode ingekocht, een nieuw schoolvak bedacht, of een nieuw platform ingericht. Maar is dat ook duurzaam? Brengt die incrementele verandering je ook dichter bij je uiteindelijke doel? Wat is eigenlijk jouw doel? Heb je dat helder, en is dat breed gedragen in jouw organisatie?

In deze Masterclass onderzoeken we samen de fundamenten van het onderwijs van de toekomst. Op basis van jullie visie op wat nodig is en wat ‘goed’ onderwijs is, ontwikkel je een duurzame basis waarop je toekomstige keuzes kunt maken voor jouw school of organisatie en gaan we aan de slag met de meest wezenlijke vragen: wat betekent dit voor mij, voor ons, en hoe gaan we nu verder?


Voorbeeld van een ingevuld Educatie Transformatie Canvas

We doen dit aan de hand van het Educatie Transformatie Canvas, dat we op basis van de eigen en unieke situatie in de school, stichting of samenwerkingsverband gezamenlijk invullen.


Voorbeeld van een ingevuld Schoolwaardencompas

Met behulp van het Schoolwaardenkompas kunnen ook de waarden en overtuigingen van iedere deelnemer in kaart worden gebracht, waarmee een beeld ontstaat van de gezamenlijke visie op onderwijs.

Voor wie?

Besturen, schoolleiders, leidinggevenden in onderwijsorganisaties, teams en professionals die plannen maken voor transformaties in hun scholen.

Het resultaat

Na het volgen van deze masterclass:

vinkje heb je een duidelijk beeld waar je eigen school, stichting en/of samenwerkingsverband staat.
vinkje heb je als team een duidelijke eigen visie op hoe jullie onderwijs van de toekomst er uit kan zien en weet je waar met elkaar heen wilt bewegen (wereld B);
vinkje hebben jullie de stappen in kaart gebracht die jullie als school en als team gaan zetten op weg naar jullie onderwijs van de toekomst.
vinkje ben je vol nieuwe inspiratie en heb je een rijke bron van voorbeelden.

 

Voorbeeld programma

De Masterclass wordt altijd op maat gemaakt, afgestemd op de samenstelling van de groep deelnemers en de behoefte van het team, de school of de onderwijsorganisatie. Een programma kan er zo uit zien:

09.30 Introductie
9.45 Claire Boonstra: Onderwijs van A naar Beter
10:30 Q&A
10:45 Pauze
11:00 Invullen Schoolwaardenkompas + Resultaten: waar staan wij
12:00 Lunch
13:00 Wat is ons hogere doel van onderwijs?
14:00 Ondersteunende mechanismen
15:00 Pauze
15:50 Hoe gaan wij van A naar B. Wat hebben we nodig?
16:30 Afsluiting


Over Operation Education en Claire Boonstra

Claire Boonstra is oprichter van œ Operation Education, een stichting die de beweging van A naar Beter in het onderwijs faciliteert. œ verkent het doel en de succesfactoren van het onderwijs van de toekomst (B) en brengt dit in verbinding met de realiteit van vandaag (A). œ stelt fundamentele onderwijsvragen, ondersteunt scholen, schoolleiders en andere educatief leiders bij hun eigen weg van A naar Beter en werkt op dit moment aan de oprichting van de School van Schoolleiders.

Voorheen was Claire ingenieur Civiele Techniek (TU Delft), technologie-ondernemer en -pionier met haar bedrijf Layar, werkte bij KPN en Unilever en diverse andere bedrijven. Ze was een van de ‘most influential women in technology’, staat in de top 50 van meest inspirerende vrouwen van Nederland en is Young Global Leader van het World Economic Forum. Claire is getrouwd en moeder van drie kinderen.

Bel voor een op maat gemaakte in-house Masterclass voor je hele team. 020-8202131 of Mail Tessa Sterkenburg