Meanwhile…

Meanwhile…

April en mei zijn altijd extreem drukke maanden, hierbij een selectie van de gebeurtenissen van de afgelopen weken:

Ruben Timmerman.psd @ 100% (Background, RGB/8#)Eduhub, de zoek- en vergelijkingssite voor trainingen, opleidingen en cursussen van oprichter Ruben Timmerman, won de Dutch Startup Awards 2010. De Dutch Startup Awards zijn bedoeld om de nederlandse startups in het zonnetje te zetten en extra aandacht te genereren voor de Nederlandse startup scene. De awards worden georganiseerd door het tijdschrift Emerce en de Nederlanse blog TheNextWeb NL en de prijs geldt als een publieke aanmoedigingsprijs voor de meest succesvolle en getalenteerde jonge internet bedrijven van Nederlandse bodem.

Jeroen de Bakker won een Coq d’honneur, een prestigieuze prijs binnen het reclamevak. Jeroen kreeg deze prijs voor zijn rol als voorvechter van de digitale wereld.

The Next Web Conference, het internationale tech-event dat jaarlijks in Amsterdam gehouden wordt was weer een enorm succes en weer groter dan vorig jaar. Dagvoorzitters waren[12] Boris Veldhuijzen van Zanten, Hermione Way en Patrick de Laive en er traden sprekes op als Tim Ferriss (The
4 hour workweek), Robert Cailliau (co-developer van het world wide web), en Werner Vogels (CTO Amazon). Marjolijn Kamphuis van de Dutch Cowgirls maakte er een sfeerimpressie van.

Verschilende Next Speakers wonnen TWOTY (Trends Watcher of the Year) awards: Boris Veldhuijzen van Zanten is Technologie Trendwatcher van het jaar, Nalden (geen trendwatcher) won de prijs in de categorie Jongeren en Thimon de Jong (binnenkort te boeken bij The Next Speaker!) won met zijn bedrijf TrendsActive de Twoty voor de beste Trend Implementation Agency. Bekijk ook het juryrapport.

iPhotoDe iPad kwam uit! In de verenigde staten dan. Maar dat heeft de meeste Next Speakers niet weerhouden om er toch een te bemachtigen. Hij werd uitgebreid ge-reviewed, onder andere door Vincent Everts, Frans Nauta, en Richard Derks. Erwin van der Zande organiseerde weer een Bright uitpakparty en bekeek wat de iPad betekent voor tijdschriften. Alexander Klopping liet hem aan Matthijs van Nieuwkerk zien in [32]De Wereld Draait Door.