Online Marketing doe je zo

Only Seven Left wint de Noorderslag Interactive Awards, het is een band die het internet snapt en Niels Aalberts is hun manager.

In 2009 was Niels Aalberts de manager van Kyteman. In die periode wist Kyteman zonder platenmaatschappij of groot budget, maar gewoon door hele goede muziek en met een slimme social media strategie meer dan 70.000 CD’s te verkopen en de popprijs van 2009 binnen te slepen.

In 2010 schreef Niels zijn boek: Doorbraak! Zero Budget Marketing op Internet, dat aan de ene kant een jongensboek is, waarin het verhaal van Kyteman beschreven staat en aan de andere kant een marketingboek met praktische tips. Ook dit boek gaf hij in eigen beheer uit. Op dit moment heeft hij bijna 3000 stuks verkocht (dat is een bestseller in Nederland) en is hij aan de derde druk bezig. Hier staat hoe hij dat deed. Op dit moment is Niels de manager van Only Seven Left, en die wonnen afgelopen vrijdag de Noorderslag Interactive Awards.

Interactive Awards Juryvoorzitter Erwin Blom: “Only Seven Left is een Band die internet snapt, en die begrijpt wat de fans willen: direct contact en een kijkje achter de schermen. Only Seven Left heeft er in de presentatie één ding uitgelicht (Zanger gezocht), maar ze krijgen eigenlijk de prijs voor alles wat ze doen.” Hiermee werden ze overigens niet alleen door de jury tot winnaar uitgeroepen, ze kregen ook de publieksprijs.

Door zijn boek werd het al duidelijk: Niels is vooral marketeer, hij weet hoe je een publiek moet bereiken en beroeren. Door het zelf te doen, door het samen te doen, door gebruik te maken van nieuwe media, en vooral door geloofwaardigheid. En dit is toe te passen in elke industrie.

Inmiddels geeft Niels, naast zijn lezingen, steeds vaker advies op maat. Bij uitgevers en muzikanten, maar ook bij onder andere culturele instellingen, banken, bedrijven en bij de overheid. Door samen te gaan zitten, de pijnpunten op te sporen en de nieuwe koers uit te zetten kan hij in korte tijd veel waarde toevoegen. En doordat hij de fouten al een keer gemaakt heeft, kan hij je veel tijd besparen :). Neem contact op als je Niels wil boeken voor zo’n sessie.