Tesla in de ruimte

Lucas Ellerbroek

Van raketlanceringen tot leven op Mars; Elon Musk is op dit moment de beroemdste ruimtevaartondernemer op aarde. Deze week schoot hij, als een test, nog een Tesla naar Mars op de Falcon Heavy, de grootste raket sinds de Apollo-missies naar de maan.

Maar hij is niet de enige: er is een groeiende groep startups (samen bekend onder “New Space“) die nieuwe mogelijkheden in de ruimte verkent. Revolutionaire technologieën zoals herbruikbare raketten zullen de drempel voor ondernemers in de ruimtevaart nog verder verlagen. Goudmijnen op asteroïden, gewichtloze kabelfabrieken, raket-tankstations en ruimtehotels – het zijn visioenen uit sciencefictionboeken, die op dit moment ontwikkeld worden door kleine ondernemers, gesteund door grote investeerders. Hun ruimtedroom wordt binnenkort werkelijkheid; het is de hoogste tijd dat we kennis met ze maken.

Lucas Ellerbroek is sterrenkundige en schrijver. Voor zijn nieuwe boek “De Missie – van raketbouwer tot ruimtetoerist” sprak hij met ondernemers en visionairen die de afgelopen 60 jaar in de ruimtevaartindustrie werkten, en maakte kennis met een broeierige ruimtevaartindustrie die op uitbarsten staat.

Nieuwsgierig naar The New Frontier? Laat je inspireren door de startup-verhalen die op dit moment de koers bepalen.