The Future is Now!

Al sinds Jules Verne (Reis om de wereld in 80 dagen, De reis naar de maan) weten we dat de science fiction van nu de realiteit van morgen is. Maar de ontwikkelingen gaan veel sneller dan je denkt!

Deuren die je gezicht herkennen, een koelkast die zichzelf vult, een bril waar informatie over je gesprekspartner op verschijnt. Binnenkort heeft alles om ons heen een vorm van Artificiële Intelligentie geïntegreerd. En ook mensen lijken langzaam in gadgets te transformeren. Met behulp van technologie weer kunnen zien, horen, of lopen. Chirurgen die een nieuw hart uitprinten op het moment dat het oude het begeeft. En geen antidepressiva meer nodig want met een druk op de knop kan je je stemming veranderen. De Cyborgs en Androids komen er aan!

De wetenschap gaat als een sneltrein vooruit en de toekomst is al lang begonnen. David Lemereis besteedt zijn tijd in laboratoria om het nieuwste van het nieuwste te ontdekken en neemt het publiek mee in een scala van wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen die futuristisch aandoen, maar vandaag de dag al mogelijk zijn.