Virtuele Revolutie

Met de komst van de Oculus Rift is de gehele developer-wereld aan het ontwikkelen geslagen en de eerste revolutionaire producten doen hun intrede op de markt.

De beelden van Mathijs van Nieuwkerk die niet lekker werd door de Oculus Rift op zijn kop, zitten nog vers in ons geheugen. Deze samen met vele YouTube-video’s van mensen die in de virtual reality-achtbaan van de OR stapten en thuis op hun stoel alle kanten op vlogen door de onverwachts realistische beleving.

Het Amerikaanse ‘Wired’ interviewde Robert Overweg die aan het hoofd staat van ‘Beyond Sports’. Als director of concept & strategy bij Triple-IT zette hij dit simulatieprogramma op dat voetballers hun wedstrijd laat herbeleven op de Oculus Rift.

Robert_Overweg_TNS“Wedstrijdmomenten kunnen worden herbeleefd van uit je eigen perspectief of het perspectief van je medespeler. Zodat je met elkaar en aan elkaar kunt laten zien wat er beter kan. Het is zelfs mogelijk om van uit de tegenstander te kijken. Daarnaast zit je met een druk op de knop boven het veld om een beter inzicht te krijgen.” – Robert Overweg, Beyond Sports.

Met dit concept hebben ze een enorme deuk geslagen in de ontwikkeling van VR-toepassingen voor het alledaagse leven. Althans, het alledaagse leven van profvoetballers. Maar naar verwachting blijft de rest van de sportwereld niet lang achter, want op dit moment zijn ze al bezig te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor American football, wielrennen, hockey en ijshockey.

We zijn nu natuurlijk erg benieuwd naar de resultaten op het daadwerkelijke spel.

Het interview met Robert Overweg lees je hier.

Zie hier de introductievideo van ‘Beyond Sports’:

Beyond Sports from Beyond Sports on Vimeo.